Читај ми!

И црно-бели против расизма

Партизан у наредна два меча у Европи игра против миланског Интера, а управа црно-белих апеловала је на навијаче да покажу да Срби нису расисти и хулигани. "Покажимо у Милану и Београду приврженост клубу и фудбалу, умеће навијања, али и поштовање противника и његових навијача, спремност и способност да се строго придржавамо свих прописа о безбедности и организацији утакмица", наводи се у апелу.

Фудбалски клуб Партизан позвао је данас своје присталице да на утакмицама против италијанског Интера у Лиги Европа покажу да српски навијачи нису расисти и хулигани.

"Тренутно је главна тема у фудбалској Европи тврдња да су српски навијачи расисти, хулигани и да српске клубове и репрезентативне селекције треба на дуже време одстранити из такмичења. Ми знамо да то није истина, а сада нам се пружа прилика да то и докажемо. Искористимо је", наводи се у апелу Партизана.

Прошлог уторка у Крушевцу на утакмици младих репрезентација Србије и Енглеске дошло је до инцидента, после којег су гости оптужили домаће навијаче за расизам.

"Покажимо у Милану и Београду приврженост клубу и фудбалу, умеће навијања, али и поштовање противника и његових навијача, спремност и способност да се строго придржавамо свих прописа о безбедности и организацији утакмица", додаје се у апелу.

Како је наведено на сајту црно-белих, Партизан је дуже време у контакту са Интером, српском и италијанском полицијом и "они који немају улазницу за утакмицу неће моћи да пређу границу и уђу на стадион".

Партизан је позвао навијаче да покажу поштовање према "противничким играчима и навијачима".

"Навијачи Партизана који буду присутни на утакмици ће својим понашањем исправити ружну слику која о нама влада у Италији и другим земљама. Одрекнимо се неких погрешних навика - пиротехнике, убацивање предмета у правцу терена, истицање парола које вређају учеснике спортских приредби или било кога другог", пише у апелу.

Партизан ће гостовати Интеру у четвртак од 19.00 у трећем колу Групе Х Лиге Европе, док ће у четвртом дочекати италијанску екипу осмог новембра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво