Меси на четири гола од Пелеа

У календарској 2012. Години Лео Меси је на званичним уткмицама постугао 71 гол, само четири мање од легендарног Пелеа, који је 1959. године мрежу тресао 75 пута. Ово је само последњи у низу рекорда који ће омалени Аргентинац највероватније срушити.

Када је против Депортива у Лакоруњи Меси синоћ три пута матирао противничког голмана, аргентински фудбалер је још једном потврдио да је, ако не најбољи, онда један од најбољих фудбалера у фудбалској историји.

Омалени Аргентинац је већ оборио многе фудбалске рекорде, а на путу је да обори и рекорд који држи легендарни Пеле, по боју голова у једној календарској години.

Бразилац је 1959. Године успео да постигне 75 голова, и то 66 голова у дресу Сантоса и још девет за бразилски репрезентацију.

Меси се налази само четири гола далеко од тог рекорда. Фудбалер Барселоне за Каталонце је ове године постигао 59 голова, и још 12 у дресу репрезентације Аргентине. Уколико се нешто непредвиђено не деси, у наредних неколико недеља Меси ће надмашити и легендарног Пелеа.

 Најбољи учинак до сада Меси је имао 2010. године када је мрежу тресао  70 пута.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се