Фудбал уживо: Ухапшен Киркландов нападач

Више од 200 навијача ухапшено после дербија између Борусије и Шалкеа. Нејмар коначно добио и воштану реплику. Нови позиви из Енглеске да се Србија елиминише из фудбалских такмичења. Навијачи Вероне вређали покојног Моросинија.

23.20 - Последњи меч у најјачим лигама Европе који је био на програму данас је завршен. Атлетико Мадрид стиже до вредна три бода, и седме победе у низу у првенству, захваљујући неумољивом Фалкау. Трка са Барселоном се наставља када су "јорганџије" у питању, али и Фалкаова са Роналдом и Месијем. "Ел Тигре" тренутно, са девет погодака, дели друго место листе стрелаца са Кристијаном Роналдом. Меси је први са 11 голова у лиги.

23.20 - У претпоследњем минуту регуларног тока утакмице Атлетико Мадрид стиже до предности над Реал Сосиједадом. Стрелац је био Радамел Фалкао.

22.40 - Завршен меч између Ђенове и Роме. Гости су на крају славили са 4:2.

22.48 - Рома сада већ има озбиљну предност у Ђенови. "Вучица" води са 4:2, а последњи погодак за тим из престонице постигао је Ламела. 

22.23 - Полувреме у Сосиједаду. Очекивали смо ватромет, али у 45 минута голова није било. 

22.09 - Нападач хрватске репрезентације Едуардо да Силва решен је да покаже како је уговор који има са првим човеком загребачког Динама „робовласнички" и суштински супротан нормама Фифе. Мамић је потписао давне 2001. године грађански уговор о заступању Едуарда по којем остварује право на петину свих његових будућих зарада. Први човек Динама, неки кажу и први човек фудбала у Хрватској, сличне уговоре има и са Луком Модрићем, Огњеном Вукојевићем и Ведраном Ћорлуком, преносе медији у овој земљи.

22.04 -  Ђерар Пике пријатно се изненадио када је видео да га је кући сачекао поклон од вероватно најбољег тенисера свих времена Роџера Федерара. Славни Швајцарац је послао фудбалеру Барселоне пар својих патика посебно дизајнираних у част 287 недеља које је Федерер провео на првом месту АТП листе. „Хвала ти, Роџере, на овом поклону. Надам се да ћеш наставити са победама, желим ти све најбоље", узвратио је Пике видео-поруком.

22.00 - Потпуни преокрет у Ђенови. Рома од 55. минута води са 3:2, а стрелац је поново био Освалдо. 

21.35 - Осасуна и Бетис одиграли су меч без голова. У последњем мечу кола играју Реал Сосиједад и Атлетико Мадрид. 

21.33 - Полувреме на сјајном сусрету у Ђенови где играју истоимена екипа и Рома. Ђенова је имала предност од два поготка већ након 15 минута, стрелци су били Кучка и Јанковић. Тим из престонице стигао је до изједначења головима Тотија у 27. и Освалда у 44. минуту.

20.58 - Један клуб вреди онолико колико вреде његови навијачи. Е, управо ти навијачи Глазгов Ренџерса су поставили нови светски рекорд по посети једном мечу четврте лиге, где „полицајци" играју из добро познатих разлога. Меч на Ајброксу посматрало је скоро 50.000 навијача, прецизније њих 49.463. Истини за вољу, присталице Ренџерса само су поправиле сопствени рекорд постављен пре неколико седмица.

20.44 - Полувреме на мечу Осасуна - Бетис. У првом делу није било погодака. 

19.52 - Француски клуб Пари Сен Жермен упозорио је хрватске власти да "потенцијални изгредници" планирају да путују у Загреб на утакмицу Лиге шампиона која се у среду игра на Максимиру. Пари Сен Жермен је прошлог месеца потврдио да неће водити организоване групе навијача у хрватску престоницу из безбедносних разлога. Европска фудбалска унија је предстојећи сусрет А групе Лиге шампиона означила као утакмицу високог ризика.

19.46 - Екипа Сарагосе савладала је Гранаду у гостима са 2:1. Поготке за овај тим постигли су Постига и Родригез, у 3. и 27. минуту. Почасни погодак за домаћина, који је од 72. минута играо са играчем мање, постигао је Араби 15-так минута пре краја сусрета.  

19.40 - Зауставити Роналда, по сваку цену. Овим се, изгледа, води највећи део фудбалера на свету. Шпанска "Марка" је, као доказ ове тврдње, објавила фотографију која показује заиста непријатну посекотину на нози сјајног Португалца, која му је остала као успомена на један од дуела са меча против Селте из Вига. Десет шавова је било потребно да се рана санира.

19.35 - Нападач Манчестер ситија Един Џеко, који је јуче против Вест Бромвич Албиона проглашен играчем утакмице због два гола која је постигао, поручио је својим фановима да је одувек желео да погодак прослави скидањем дреса. "Желео бих да вам кажем како сам одувек сањао да на онакав начин прославим погодак. И раније је било важнихи голова у мојој каријери, али сада је нешто кликнуло у мојој глави, и зато сам скинуио дрес", написао је Џеко на својој Фејсбук страници.

19.27 - Генерација фудбалера која је годинама била ослонац игре екипе Челсија у, без сумње, најславнијим данима клуба полако се осипа. Енглески медији наводе да је 34-годишњи Френк Лампард већ на излазним вратима, а да ће у јануару наредне године и званично напустити „плавце". Лондонски клуб је Лампарду, који је у клубу од 2001. године, понудио само једногодишњи уговор, што је у складу са новом стратегијом клуба и постепеном сменом генерација.

19.22 - Екипа Штутгарта савладала је Хамбург минималним резултатом. Једини стрелац на мечу био је репрезентативац Босне и Херцеговине Ведад Ибишевић у 30. минуту. 

19.19 - Суперталентовани Пол Погба, чији је трансфер из Манчестер јунајтеда и Јувентуса и даље предмет полемика, изјавио је како је огромну улогу у његовом преласку у Торино имао Патрик Вијера. "Многи клубови су ме желели, али ја сам, по наговору Вијере, одлучио да каријеру наставим у Јувентусу. Многи велики француски шампиони су играли овде", истакао је Погба.

19.01 - У последњем мечу дана у Премијер лиги, Квинс Пари Ренџерс и Евертон су постигли по погодак, што значи и да су поделили бодове. Вредно помена у другом делу сусрета је, сасвим сигурно, искључење Пијенара. Јужноафриканац је успео да заради два картона у само осам минута проведених на терену.

18.46 - Фудбалер Квинс Парк Ренџерса и брат Рија Фердинанда, Антон, придружио се играчима који бојкотују акцију против расизма Кик ит аут (Kick it Out). Антон Фердинанд је одбио да на загревање изаће носећи мајицу која упозорава на проблем расизма у фудбалу. Фудбалари, међу којима су Рио Фердинанд, Џолеон Лескот, али и фудбалери Свонсија и Вигана, бојкотују ову акцију коју називају „лицемерном".

18.40 - Ухапшен Ерон Коули, нападач на Криса Киркланда. Кроули, чија је забрана доласка на фудбалске стадионе и даље на снази, пронађен због неопреозности на друштвеним мрежама, Фејбуку и Твитеру.

17.55 - Примера: Еспањол у самој завршници меча дошао до победе над Рајом Ваљеканом 3:2. Гол за заслужену победу Еспањола, који је последњих десет минута играо без искљученог Колота, постигао је Стуани у трећем миинуту судијске надокнаде.

17.50 - Премијер лига: КПР - Евертон 1:1 на полувремену. 

16.55 -  Резултати Серије А: Аталанта - Сијена 2:1, Кјево - Фиорентина 1:1, Интер -Фудбалер Квинс Парк Ренџерса и брат Рија Фердинанда, Антон, придружио се играчима који бојкотују акцију против расизма Кик ит аут (Kick it Out). Антон Фердинанд је одбио да на загревање изаће носећи мајицу која упозораца на проблем расизма у фудбалу. Фудблари, међу којима су Рио Фердинанд, Џолеон Лескот, али и фудбалери Свонсија и Вигана, бојкотују ову акцију коју називају „лицемерном". Катанија 2:0, Палермо - Торино 0:0, Парма - Сампдорија 2:1,  Удинезе - Пескара 1:0. Од 20.45 се сатају Ђенова и Рома.

16.51 - Примера: Еспањол - Рајо Ваљекано 1:1 на полувремену.  

16.50 - Премијер лига: Сандерленд и Њукасл одиграли нерешено 1:1. "Свраке" повеле у трећем минуту голом Јохана Кабајеа. Сандерленд до изједначења дошао аутоголом Демба Баа у 85. минуту.

15.50 -  Резултати на полувременима мечева Серије А: Аталанта - Сијена 0:0, Кјево - Фјорентина 1:1, Интер - Катанија 1:0, Палермо - Торино 0:0, Пармса - Сампдорија 1:0,  Удинезе - Пескара 0:0.

15.40 -  „Ништа не сме да се прича о судијама, јер ако се тако нешто уради, следи суспензија. Чак и кад судија зај..е твој тим мораш да кажеш да је све у реду.  Добро је што те (судије) макар не туку", рекао је тренер Ваљадолида Мирослав Ђукић огорчен после пораза његове екипе од Малаге од 2:1. Ту утакмицу Ваљадолид је завршио са десеторицом играча пошто је искључен Манучо.

15.00 - Почели мечеви Серије А: Аталанта - Сијена, Кјево - Фјорентина, Интер - Катанија, Палермо - Торино, Пармса - Сампдорија,  Удинезе - Пескара.

14.23 - Завршен меч Серије А између Каљарија и Болоње. Домаћин победио са 1:0, једини стрелац Наинголан у 61. минуту. 

14.08 - Медијска хајка на Србију се наставља, а последњи у њу се укључио тренер Блекпула Јан Холовеј који је Србе упоредио са алкохоличарима. "Срби ме подсећају на алкохоличаре, који мисле да је нормално да ујутру, када устану, прво потегну из флаше или на коцкаре који ставе све под хипотеку, а новац уложи на свој срећан број. Као и зависност, расизам је болест. Енглеска је средином 80-их година прошла кроз сличан период рехабилитације, када се наши клубови нису такмичили због проблема са хулиганизмом", реко је Холовеј и позвао ФИФА и УЕФА да елиминишу нашу репрезентацију и клубове из даљих такмичења.

14.00 - На мечу против Ливорна одиграном у суботу, навијачи Вероне вређали покојног Моросинија који је у априлу преминуо после срчаног удара на мечу протв Пескаре. Управа Верона згрожена поступком својих навијча, тажи од полиције да се изгредници идентификују и казне.

13.57 -Завршен меч између Хетафеа и Левантеа. Гости победили са 1:0. Једини стрелац Мичел у 87. минуту.

13.55 -  Голом Наинголана у 61. минуту Каљари повео против Болоње са 1:0.

12.30 - Почео меч Серије А између Каљарија и Болоње.

11.00 - Један од најперспективнијих фудбалера планете Нејмар добио је коначно и воштану фигуру. Бразилски уметник Марсело Резенде овековечио је лик фудбалера у воску. Још није процењено да ли је ова фигура спремна за поставку „Мадам Тисо", или за ону у Јагодини.

10.45 Више од 200 људи је ухапшено после дербија између Борусије из Дормунда и Шалкеа. Навијачи два клуба сукобљавали су се на улицама Дортмунда где су нападали и полицију. Инцидената било и за време утакмице на трибинама. 

10.05 - У преосталим мечевима Примере најзанимљивије ће бити у Сан Себастијану где Реал Сосиједад дочекује мадридски Атлетико. У осталим мечевима се састају: Хетфе - Леванте, Епањол - Рајо Ваљекано, Гранада - Сарагоса, Осасуна - Бетис. 

10.00 - У Италији се игра преосталих осам утакмица осмог кола Серије А. Састају се: Каљари - Болоња, Аталанта - Сијена, Кјево - Фјорентина, Интер - Катанија, Палермо - Торино, Парма - Сампдорија, Удинезе - Пескара и Ђенова - Рома.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара