Навијачки рат у Немачкој

„Рурски дерби" између Борусије Дортмунд и Шалкеа припао је гостима из Гелзенкирхена, али оно по чему ће се ова утакмица памтити јесу страшни нереди на улицама Дортмунда и на стадиону, после којих је ухапшено више од 200 навијача.

Велико ривалство које влада између два клуба из рурске бласти, Борусије из Дортмуда и Шалкеа, и овога пута прерсло је у опште нереде  у којима је повређен већи број навијача, полицајаца, док је најмање једно полицијско возило уништено.

До првих нереда је дошло још три сата пре почетка утакмице, када је група од око 200 навијача Шалкеа стигла у Дортмунд. Одмах по изласку из воза гости из Гелзенкирхена кренули су у рушилачки поход по граду.

За то време нису мировали ни домаћини. Они су тотално демолирали један ресторан, а инвентар су користили за сукоб са полицијом, која је дошла да смирује ситуацију.

Највећи сукоби на улицама Дортмунда десили су се када су навијачи оба клуба напали полицију која их је раздвајала.

Навијачи Борусије засули су полицију на коњима циглама, а током сукоба, осим повређених полицајаца, уништено је најмање једно полицијко возило. И са друге стране кордона било је немирно, када су гости из Гелзенкирхена покушали да се пробију до љутих ривала.

Ситуација се није смиривала ни на самој утакмици. Навијачи оба клуба правили су бкљаде, убацивали бакље на тетрен и гађали једни друге. Коначан биланс је 200 ухапшених навијача, махом присталица Шалкеа.

Иначе, у последњих неколико година (од завршетк Светског првенства у Немачкој 2006. Године), инциденти на трибинама бележе драстичан скок, а према годишњем извештају полиције, број ухапшених је сваке године све мањи.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара