Партизан чува врх

Партизан је победио екипу Рада на Врачару и тако сасвим сигурно и након овог кола остао на првом месту. Једини погодак на мечу био је дело Иванова. Рад у најмању руку равнорпаван противник, али "грађевинари" нису успели да нађу пут до мреже црно-белих.

Фудбалери београдског Партизана победили су данас у гостима градског ривала Рад са 1:0, у првој утакмици деветог кола Супер лиге.Једини гол на стадиону Обилића на Врачару постигао је Иван Иванов у 10. минуту.

Партизан је победом побегао ривалима на табели Супер лиге, па после девет одиграних утакмица има пет бодова више од другопласиране Црвене звезде, а седам од Рада који је трећи. Црно-бели су повели после слободног ударца Николе Нинковића са десне стране, када је Иванов остао сам на пет метара и ударцем главом лако савладао голмана домаћих Бранислава Даниловића.

Домаћа екипа је од 80. минута играла са играчем мање, пошто је искључен Горан Чаушић, јер је с леђа повукао нападача Партизана Александра Митровића.Рад је после поготка Партизана имао благу иницијативу, али су је црно-бели повратили до краја полувремена.

У првом делу игре није било много изразитих шанси ни на једној страни, али је било полуприлика. За Рад су покушавали Предраг Лука и Славко Перовић, док су за Партизан прилике креирали Нинковић, Лазар Марковић и капитен Саша Илић, који је имао неколико занимљивих дуела с Луком.

На старту другог дела Партизан је имао иницијативу, док је Рад кренуо у напад средином другог полувремена.

 

Најбоље прилике за Рад имао је Лука, док су код гостију добрим шутевима претили Милош Јојић и Саша Марковић. Јојићу је голман Рада бранио ударце из даљине у 50. и 60. минуту, док је после једног контранапада Саша Марковић шутирао са 16 метара у 83. минуту, али је чувар мреже домаћих поново био опрезан .

Најбољу шансу за Рад да изједначи резултат имао је Лука када је после соло продора у 88. минуту шутирао са 15 метара, али му је голман гостију Петровић добро одбранио. Црно-бели су се у последњих 10 минута утакмице повукли и играли углавном на контранападе.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се