Читај ми!

ФИФА: Гибралтар "у ауту"

Гибралтар неће бити примљен у ФИФА, пошто није независна држава призната од Уједињених нација, изјавио данас Сеп Блатер. По истом критеријуму ни косовски савез не може да буде члан УЕФА ни ФИФА.

Председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Јозеф Сеп Блатер изјавио је данас да та организација неће у своје чланство примити Гибралтар, упркос недавној одлуци Европске фудбалске уније (УЕФА) да бившу шпанску покрајину која је под протекторатом Велике Британије прими у привремено чланство.

Блатер је после састанка са председником шпанског Врховног савета за спорт, Мигелом Карденалом, нагласио да нема ништа од уласка Гибралтара у ФИФА, пошто није реч о независној држави признатој од стране Уједињених нација.

По истом критеријуму ни косовски савез не може да буде члан УЕФА ни ФИФА.

Гибралтар је од 1830. године под британском круном, а желе да се изборе за самосталан статус у УЕФА и ФИФА, пре свега како би могли да добијају финансијске донације за развој фудбала.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се