Караџић: Казнићемо сваког ко је погрешио

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић рекао је да је недопустиво понашање појединих играча младе репрезентације Србије после меча са Енглеском у Крушевцу и да ће уследити адекватне казне, али не зато што то неко тражи, већ зато што свако ко је погрешио мора да сноси последице.

"Недопустиво је понашање одређених чланова наше екипе. Младост није оправдање за греке играча, а револт због нечијег неспортског потеза не сме и не може да буде изговор за појединце из Штаба који су очигледно прекршили прописе. Иако сам често на мети медија и јавности као очигледан симбол фудбала у Србији, понављам да нисам дисциплински судија и неу да пресуђујем ни овом приликом. Хитна и исправна реакција, базирана на законским основама, сигурно је прави потез у овом тренутку. Главе нећемо да сечемо само зато што то неко тражи, али хоћемо да казнимо сваког ко је погрешио", рекао је Караџић за званични сајт ФСС.

Први човек српског фудбала искористио је прилику да још једном упути извињење Енглезима.

"Нажалост, неће нас бити на смотри најбољих осам младих селекција нашег континента, што нам је био примарни такмичарски циљ ове генерације. Енглезима честитам на пласману, нама остаје жал за пропутеним шансама. Користим прилику да још једном упутим извињење свим љубитељима фудбала и делегацији ФА Енглеске на доживљеним непријатностима. Када говорим о инциденту, мислим на тучу у којој су учествовали поједини играчи и чланови стручних табова обе селекције. Извињење сам упутио у име нашег Савеза који је био домаћин том приликом, а не због чињенице да сматрам да је грека само наша".

Он је додао да у потпуности подржава захтеве изнесене од стране председника Владе Републике Србије Ивице Дачића у домену утврђивања праве истине и одговорности свих учесника немилих сцена у Крушевцу и министра омладине и спорта Алисе Марић, по питању хитног поновног формирања Националног савета за борбу против насиља у спорту.

"Многи виђени проблеми нису само наши већ су пратећи миље савременог фудбала, што нас, међутим, никако не ослобађа обавезе да их елиминишемо из сопствене куће", навео је Караџић.

Када је у питању притисак британских медија у циљу изрицања драконских казнених мера српском фудбалу, због, како наводе, "расистичког понашања гледалаца у Крушевцу".

"Српски народ никада није био, нити ће бити расистички. Наша историја о томе сведочи, а понасање гледалаца као реакција на пораз и тучу актера утакмице се не сме поистоветити са једним од највећих зала модерног доба. Имамо велико поверење у надлежне органе и тела УЕФА који ће спровести покренути поступак. Они ће рећи своје, а наша дисциплинска истрага је независна и о донесеним одлукама убрзо ћемо информисати јавност", закључио је Караџић.

Млада репрезентација Србије није успела да се пласира на Европско првенство, пошто је у уторак у реваншу изгубила од Енглеске са 1:0, а крајем меча дошло је до сукоба играчи и појединих чланови стручних штабова две селекције.

Црвени картон у екипи Енглеске зарадио је Дени Роуз, а код Србије Слободан Медојевић.

Роуз је после меча рекао да су га навијачи у Крушевцу вређали на расној основи и да је два пута погођен каменом.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара