Читај ми!

Таблоид "Сан" распаљује хистерију

Енглески медији и даље се интензивно баве инцидентима у Крушевцу и наводним увредама на расној основи, а најдаље је отишао таблоид "Сан" који тврди да ће Европска фудбалска унија изрећи благу казну за Фудбалски савез Србије, јер су сви чланови извршног комитета белци.

У Извршном комитету налазе се председник Мишел Платини (Француска), као и пет потпредседника Шенес Ерзик (Турска), Џефри Томпсон (Енглеска), Анхел Марија Виљар (Шпанија), Мариос Лефкаритис (Кипар) и Ђанкарло Абете (Италија).

Ту су и чланови Карен Еспелунд (Норвешка), Сергеј Фурсенко (Русија), Питер Жилиерон (Швајцарска), Алан Хансен (Данска), Франтишек Лауринец (Словачка), Аврахам Лузон (Израел), Борислав Михајлов (Бугарска), Мирчеа Санду (Румунија), Григорис Суркис (Украјина), Микаел ван Праг (Холандија) и Тео Цванцигер (Немачка).

Поред списка чланова, "Сан" наводи да Виљар и Михајлов долазе из Шпаније и Бугарске, земаља у којима су такође чести инциденти на расној основи на утакмицама.

Лист подсећа да је овај комитет казнио Данца Никласа Бендтнера са 80.000 евра јер је на "боксерицама" рекламирао кладионицу, док је бугарски савез морао да плати 32.000 евра јер су навијачи на расној основи вређали енглеског репрезентативца Ешлија Јанга.

Ипак, и Енглеска има једног представника у комитету, Џефрија Томпсона, који је такође белац.

"Разочаран сам и згађен оним што се десило. Ипак, мислим да ће овај пут казне бити оштрије од новчаних. Такође, у прошлости смо били јасни по питању расизма, поготово када се ради о Србији", казао је Томпсон.

Лист "Сан" подсећа да је Платини прошле године већ упозорио ФСС, али и хрватски савез да ће бити драконски кажњени ако се не ухвате у коштац са проблемима расизма и насиља на стадионима.

"Погађајте шта је следеће недеље? Акција недеља анти-расизма под окриљем УЕФА. Суспензија Србије из међународних такмичења послала би много јачу поруку од било каквих натписа на мајицама", закључује се у тексту "Сана".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара