Мајстор хвали Месија и Роналда

"Они су из друге галаксије", рекао је за Месија и Роналда нико други до Радамел Фалкао, једини играч који је ове сезоне успео да засени два фудбалска велемајстора. Нападач мадридског Атлетика рекао да су мале шансе да "јорганџије" издрже шампионску трку са Реалом и Барсом, али да ће покушати да направе изненађење.

Један од најбољих и најтраженијих европских нападача Радамел Фалкао рекао је да су Леонел Меси и Кристијано Роналдо тренутно ипак без премца, наводећи да су они "из друге галаксије".

У разговору за аргентински лист "Кларин", којi преноси шпански спортски дневник "Ас", првотимац Атлетика из Мадрида оценио је да су, према ономе што већ дуже време показију на терену, Меси и Роналдо најбољи.

"Они су из друге галаксије", скромно је рекао репрезентативац Колумбије, који у дресу Атлетика игра фантастично ове сезоне и један је од најзаслужнијих што је тај клуб у врху шпанске Примере.

"Ово је најсветлија тачка моје каријере. Значајно сам унапредио игру откако сам пре три године дошао у Европу, а за то велике заслуге има тренер Симеоне", изјавио је Фалкао, кога је Дијего Симеоне, бивши аргентински репрезентативац, тренирао још као почетника у Ривер Плати.

"Симеоне ме је тренирао док сам практично још био дечак и био сам веома срећан када сам чуо да долази у Атлетико. Он тачно зна шта и колико могу. Фудбал једноставно тече његовим венама", рекао је 26-годишњи Фалкао, који уз Месија и Роналда тренутно води на листи најбољих стрелаца Примере са осам голова.

Колумбијац је навео да му је као дечаку узор био легендарни Дијего Марадона.

"Желео сам да будем као Марадона. Нисам био у прилици да га гледам уживо, али према ономе што сам видео на снимцима, Марадона је највећи. Волео сам још Бразилца Роналда, Аргентинце Ернана Креспа и Габријела Батистуту и обожавао Холанђанина Марка ван Бастена", рекао је Фалкао.

Он је још додао да му веома годе комплименти, које је на његов рачун изнео доскорашњи трофејни тренер Барселоне Пеп Гвардиола.

"Изузетно ценим и њега и његово мишљење, јер је један од најбољих светских тренера. Када је у фебруару изјавио да сам најбољи класични нападач био сам на седмом небу", истакао је популарни фудбалер.

Према његовим речима, Атлетико игра сјајно ове сезоне, али тешко може издржати трку са Реалом и Барселоном у борби за титулу.

"Тешко је надметати се с њима. Идемо утакмицу по утакмицу и видећемо где ћемо завршити. Ми бисмо били задовољни да будемо и трећи на крају сезоне", поручио је Фалкао, који је до сада одиграо 40 утакмица за репрезентацију Колумбије и постигао 15 голова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво