Читај ми!

Сви фокусирани на бараж

Младој репрезентацији Србије предстоје два меча баража против Енглеске за одлазак на Европско првенство, а селектор Александар Јанковић и репрезентативци тврде да су сви фокусирани на те утакмице и да су иза себе оставили дуел у Суботици, где је Спартак савладао Црвену звезду.

Селектор младих фудбалера Србије Александар Јанковић, који је и тренер Црвене звезде, рекао је данас да пораз његовог клуба од Спартака у Супер лиги неће утицати на репрезентативце из те екипе и да су сви они фокусирани на утакмице против Енглеске у баражу за Европско првенство.

"Нека нико не брине да ћемо нити ја, нити играчи Црвене звезде који су чланови овог тима мислима остати у клубу. То што се догодило у Суботици, пораз од Спартака, то је остало иза нас. Свануо је нови дан, дошле су на дневни ред нове обавезе и потпуно смо окренути младој репрезентацији и баражу против Енглеске", рекао је Јанковић у Кући фудбала у Старој Пазови.

Црвена звезда је у недељу изгубила на гостовању од Спартака са 3:0 у утакмици осмог кола Супер лиге, а у младој репрезентацији Србије се, поред селектора Јанковића, налази осам фудбалера београдског клуба.

Јанковић је истакао да верује да ће се његова селекција пласирати на Европско првенство, које ће се следеће године одржати у Израелу.

"Овај тим је дуго стваран, напредовао је и сада је дошао ред да се потпуно потврди. По квалитету дуеле у баражу дочекујемо потпуно егал и верујемо да ћемо се пласирати на Европско првенство у Израелу", истакао је Јанковић.

Голман "орлића" и суботичког Спартака Бранимир Алексић рекао је да је његов клуб неочекивано и заслужено победио Звезду и да је сада фокусиран само на репрезентацију Србије и двомеч са Енглеском.

"Помало неочекивано, али заслужено смо победили Звезду. Прославили смо тријумф и сада морамо, као и репрезентативци из Звезде, да га заборавимо. Две године смо на окупу и сада нас чека одлучујућих 180 минута. Не треба ни да трошимо речи на причу о квалитету Енглеза, али сам сигуран да имамо квалитет да играмо против свих селекција, а то значи и да нам је место на завршном турниру", рекао је Алексић.

Србија ће у првој утакмици баража гостовати у Енглеској у Норичу у петак, 12. октобра од 18.00, док ће се реванш играти четири дана касније у Крушевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара