Фудбал уживо: Ел класико, више од игре?

Фудбалску суботу отворили "грађани", који су на свом терену савладали Сандерленд, Коларов играч утакмице. Челси лако и убедљиво савладао Норич, док је Евертон једва извукао бод на гостовању против Вигана. Бајерн стигао до седме узастопне победе у шампионату. Продиџи генерални спонзор дечјег клуба. Пријатељство навијача Панатинаикоса и загребачког Динама. Меси бољи од Роналда, тврди Гути.

00.50 - Ел класико, више од игре? Барселона - Реал Мадрид. Камп Ноу. Недеља увече.

00.10 - Бетис победио 2:0. 

23.55 - Бетис сада има предност од 2:0. Погодак за тим из Севиље постигао је Кастро. 

22.39 - Бетис води у последњем мечу у Примери на програму данас против Реал Сосиједада. Стрелац за домаћине у 18. минуту је био Паулао.  

22.38 - Готова је утакмица у Ђенови, где су домаћа истоимена екипа и Палермо поделили бодове. Коначан резултат је био 1:1. 

22.20 - Утакмица Бетис - Реал Сосиједад почела са дведесетак минута закашњења, јер се покварила расвета на стадиону. 

22.05 - Изједначење Ђенови у 52. минуту доноси Марко Боријело. 

21.55 - Готов је меч Ваљадолид - Еспањол. Екипе поделиле бодове, коначан резултат 1:1.  

21.40 - Полувреме у Ђенови. Гости губе против Палерма са 1:0. Истовремено, Ваљадолид стиже до изједначења у 82. минуту поготком Гонзалеса.

21.36 - Еспањол повео против Ваљадолида. Погодак из једанаестерца у 74. минуту постигао Верду.  

21.20 - Јунак победе Манчестер ситија над Сандерлендом од 3:0, Александар Коларов, објаснио је шта је рекао Марију Балотелију пре него што је дао сјајан погодак из слободног ударца. "Знао сам где желим да шутирам... Рекао сам Марију да ће му бити теже да погоди мрежу због позиције. Зато сам помислио и рекао му да бих можда ја могао да постигнем гол и успео сам. Био је то нормалан разговор", изјавио је Коларов за клупски сајт.

21.04 - Палермо је повео у Ђенови. Стрелац за Сицилијанце у 19. минуту био је Ђиорђи. 

20.51 - Полувреме на утакмици Ваљадолид - Еспањол. Нисмо видели голове. 

20.29 - Арсенал славио на Аптон Парку са 3:1.

20.15 - Чудна је љубав навијачка. Навијачи атинског Панатинаикоса развили су транспарент на мечу Лиге Европе против Тотенхема који је, заправо, био одговор на поруку Торциде (навијача сплитског Хајдука) која је навијаче Динама из Загреба и Панатинаикоса назвала „браћом по вери". Одговор је уследио у четвртак, и то на хрватском језику. Поред транспарента који можете да видите, атински „зелени" су послали поруку првом човеку Динама Здравку Мамићу - „Мамићу, одлази!". Пријатељство две навијачке групе датира још од гостовања рерпезентације Хрватске у Грчкој, када су навијачи Олимпијакоса напали хрватске навијаче. Тада су, наводе поједини медији у Хрватској, навијачи Панатинаикоса (познатији као Гејт 13) пружили помоћ нашим западним суседима.

20.12 - Након другог, Арсенал убрзо стиже и до трећег поготка. У 82. минуту стрелац за Арсенал је био Казорла. 

20.06 - Арсенал је преокренуо резултат на Аптон Парку. "Тобџије" сада воде са 2:1 против Вест Хема, а погодак је био дело Волкота у 77. минуту. 

19.51 - Готове су утакмице у Верони и Сарагоси. Кјево је победио Сампдорију са 2:1, док је Хетафе био бољи од домаће истоимене екипе минималним резултатом.  

19.41 - Ди Микеле поново доводи Кјево у вођство, и то голом у 89. минуту. 

19.35 - Дечаци који имају 13 година и играју за Истли редс велики су фанови бенда Продиџи, а посебно њихове песме Warrior's Dance, коју слушају пред сваку утакмицу. Када су то чули Лијам, Максим и Флинт (тренутни чланови бенда), одмах су одлучили да спонозоришу тим. Ови дечаци сада играју у потпуно новим дресовима са логом бенда.

19.31 - Хетафе од 64. минута води у гостима против Сарагосе захваљујући поготку Кастра из једанаестерца. У Италији, Сампдорија је стигла до изједначења у Верони. Стрелац у 61. минуту био је Мареска.

19.30 - Некадашњи фудбалер мадридског Реала Хозе Марија Гутијерез Хернандез, нама познатији једноставно као Гути, направио је праву малу пометњу у Мадриду када је изјавио да је Лионел Меси комплетнији, а самим тим и бољи фудбалер од Роналда. "Обојица су заиста сјајни играчи, али мислим да је Меси ипак бољи",рекао је 35 - годишњи Гути шпанским медијима.

19.16 - У 41. минуту Арсенал је у Лондону стигао до изједначења против Вест Хема. Стрелац за тим Арсена Венгера био је Оливије Жиру.  

18.57 - Вест Хем води на свом стадиону против Арсенала са 1:0. Стрелац за "чекићаре" је био Дијаме у 21. минуту. 

18.56 - Полувреме и на мечу у Шпанији где се састају Сарагоса и Хетафе, где није било голова. 

18.55 - Полувреме на утакмици Кјево - Сампдорија. ДОмаћин води са 1:0, поготком Тереуа у самом финишу првог дела. 

17.55 - Завршен је један меч шпанског првенства. У Ваљекасу, Рајо Ваљекано савладао екипу Ла Коруње са 2:1. Стрелци су били Пити и Карлос за домаћина, док је победу ублажио Пици са беле тачке. 

17.53 - Завршени мечеви на Острву, стрелци били и више него расположени. Резултати: Челси - Норич 4:1, Свонси - Рединг 2:2, ВБА - КПР 3:2, Виган - Евертон 2:2.

17.50 - Два гола у финишу меча у Бирмингему. Прво је ВБА повећао на предност на 3:1 голом Мулумбуа, да би гостима из Лондона зрно наде донео Гранеро у зауставном времену меча.

17.45 - Евертон крунише одличну игру у другом полувремену и стиже до изједначења. Стрелац је Лејтон Бејнс са беле тачке, резултат је 2:2. 

17.37 - После убедљиве предности Рединга, Свонси стиже до изједначења. Стрелац је Вејн Рутлиџ у 78. минуту меча. 

17.33 - После асистенције, Бане Ивановић се уписује у листу стрелаца на мечу против Норича. "Плавци" сада воде са 4:1. 

17.30 - Свонси смањује резултат против Рединга, стрелац је Мичу у 71. минуту меча.

17.22 - Завршени мечеви у Бундеслиги, Бајерн забележио и седму узастопну победу од почетка шампионата. Резултати: Бајерн - Хофенхајм 2:0, Фрајбург - Нирнберг 3:0, Гројтер Фирт - Хамбургер 0:1, Мајнц - Дизелдорф 1:0 и Шалке - Волфсбург 3:0.

16.47 - Полувремена на Острву: Челси - Норич 3:1, Свонси - Рединг 0:2, ВБА - КПР 2:1, Виган - Евертон 2:1. 

16.45 - Шалке води са 3:0. Цех ремија са Монпељеом у Лиги шампиона изгледа ће платити екипа Волфсбурга. Трећи гол дело је Нојштадера. 

16.45 - Рединг дуплира своју предност у Велсу. Голом Ханта, Свонси губи на свом терену са 2:0, па се блистави почетак сезоне полако претвара у катастрофу. 

16.36 - Квинс Парк смањује у Бирмингему. Стрелац за "полицајце" је Адел Тарабт, резулат 2:1.

16.34 - Почела друга полувремена у Немачкој, први гол у наставку постиже Шалке, који дуплира предност против Волфсбурга. Такође, на Алијанц арени Бајерн постиже и други погодак, сада је 2:0.

16.31 - Челси постиже и трећи погодак против Норича, у 31. стрелац је Еден Азар, на асистенцију Хуана Мате. У истом минуту, Рединг долази до предности у Свонсију, гол је постигао Павел Погребњак.

16.22 - Три поготка у истом минуту. Френк Лампард преокреће резултат на Стамфорд бриџу, поготком Си Санта Виган поново води против Евертона, док је ВБА дуплирао предност против КПР-а, голом Гере.

16.20 - Полувремена у Бундеслиги: Бајерн - Хофенхајм 1:0, Фрајбург - Нирнберг 1:0, Гројтер Фирт - Хамбургер 0:1, Мајнц - Дизелдорф 0:0 и Шалке - Волфсбург 1:0.

16.11 - Изненађење на Стамфорд бриџу. Поготком Холта, Норич води против шампиона Европе са 1:0. Само три минута касније, Челси стиже до изједначења, стрелац је Торес на асистенцију Банета Ивановића.

16.10 - Виган покушава да поквари серију Евертона. Поготком Аруне Конеа, домаћи воде против "карамела" са 1:0. Ипак, већ у следећем нападу, Никица Јелавић доноси изједначење гостима из Ливерпула. 

16.06 - Фрајбург стиже до вођства против Нирнберга. Стрелац је Макиади у 36. минуту меча. Ближе се полувремена у Бундеслиги. 

16.05 - Први гол на Оствру на мечевима од 16 часова, ВБА голом Морисона води против Квин Парк Ренџерса. 

16.03 - Шалке води против Волфсбурга, стрелац је Џеферсон Фарфан у 33. минуту меча. 

15.48 - Први погодак на мечевима Бундеслиге постигнут је у Фирту. Хамбургер води против Гројтера са 1:0, стрелац је Сон. Само минут касније, Рибери постиже гол за вођство Бајерна против Хофенхајма.

15.32 - У последњим тренуцима меча на Итихаду, Џејмс Милнер постиже и трећи погодак за Сити. Још један погодак који "грађани" дају из слободног ударца. Манчестер сити - Сандерленд 3:0.

15.30 - Почињу мечеви у Бундеслиги. Састају се: Бајерн - Хофенхајм, Фрајбург - Нирнберг, Гројтер Фирт - Хамбургер, Мајнц - Дизелдорф и Шалке - Волфсбург. 

15.03 - "Грађани" дуплирају предност на Итихаду голом Агуера, асистент је Александар Коларов. 

14.35 - Полувреме на Итихаду. Сити одржава предност од једног гола, коју је стекао у петом минуту поготком Коларова. 

13.50 - Већ у петом минуту, Александар Коларов ударцем из слободног ударца доноси предност "грађанима". Сити - Сандерленд 1:0.

13.45 - Почео меч у Манчестеру, Сити дочекује екипу Сандерленда. 

Субота је резервисана за мечеве националних шампионата у четири најјаче европске лиге. Без великих дербија у Енглеској, Немачкој, Италији и Шпанији.

Први на терен излазе играчи Ситија, који на Итихаду дочекују незгодну екипу Сандерленда. После "само" ремија у Лиги шампиона, изабраници Роберта Манћинија покушавају да наставе са добрим резултатима у Премијер лиги.

Челси дочекује екипу Норича, другопласирани Евертон гостује Вигану, док се дерби дана игра у Лондону, где Вест Хему на Аптон парку у госте долази захуктали Арсенал.

У Немачкој, Бајерн ће покушати да веже и седму узастопну победу на почетку шампионата, а против Хофенхајма очекује се нова голеада Бавараца на Алијанц арени. Остали мечеви Бундеслиге не привлаче велику пажњу, али ће сигурно бити занимљиви и ефикасни.

Иберијско полуострво је овог викенда у знаку Ел Класика, који је на програму у недељу, па на мечеве Примере заказане за суботу готово да нико и не обраћа пажњу. Ипак, на програму су четири дуела, од којих је најзанимљивији сусрет Бетиса и Сосиједада.

Два меча у Италији. У Верони, Кјево дочекује Сампдорију, док ће се у вечерњем термину састати Ђенова и Палермо.

Резултате са ових мечева пратите на Интернет порталу Радио-телевизије Србије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара