Палестински фудбалер бојкотује Барсу

Палестински фудбалер Махмуд ал Сарсак одбио је позив Барсе да буде њен гост на предстојећем дербију против мадридског Реала. Сарсак је одбио позив Каталонаца, бесан јер је тај клуб недељу дана ранија као госта позвао израелског војника који је био у заробљеништву палестинске војске. „Позвали су ме на утакмицу само да би ублажили наш бес након позивања израелског војника", сматра Ал Сарсак.

Фудбалски клуб Барселона недавно се неочекивано нашла у сред блискоисточне кризе, када је као госта на утакмици позвала израелског војника који је једно време провео у заробљеништву Палестинаца. Хамас је тада позвао све Палестинца са појаса Газе да бојкотују све вести везане за каталонски клуб.

Покушај Барсе да умири бес Палестинаца прошао је неславно. Каталонски клуб је у госте позвао и палестинског фубдалера, 25-годишњег Махмуда ал Сарсака на предстојећи дерби против мадридског Реала, али је овај то одбио.

„Позвалис у ме на утамицу само да би ублажили притисак навијача након позивања Гилада Шалита (име израелског војника). Не могу се изједначавати жртве и агресори. Велика је разлика у заробљавању војника у униформи који носи пушку и убија невине, и фудбалера који игра утакмицу", рекао је Ал Сарсак.

„Барселона је позивом Шалиту показала да подржава израелског војника који је учествовао у убијању невиних Палестинаца. Клуб је тиме игнорисао милионе навијача у Палестини и остатку арапског света", додао је Сарсак.

Палестински фудаблер ипак није искључио могућност да једног дана буде гост Барселона, само под условом да његова посета не буде изједначена са посетом Шалита, или неког другог израелског војника.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво