Видић ће коштати Јунајтед титуле

Легенда енглеског фудбала, сада новинар и колумниста, Алан Ширер, сматра да нова повреда Немање Видића руши снове Јунајтеда о титули. Одбрана Јунајтеда најслабија карика, каже Ширер. Џони Еванс је добар играч, али није Немања Видић.

Алан Ширер је у колумни за „Сан", детаљно објаснио зашто мисли да Јунајтед нема шансу за освајање титуле.

„Рано је говорити о томе, али мислим да је Манчестер јунајтед претрпео ударац од којег неће моћи да се опорави. Пре него што је сезона почела, мислио сам да немају снаге за освајање титуле, упркос појачањима", написао је Ширер.

"А сада, када се Видић повредио, и неће га бити два месеца на терену, сигуран сам да ће трофеј отићи или на Стамфорд Бриџ или ће остати у Ситију. Искрено, мислим да је његова повреда прошле сезоне коштала Јунајтед титуле. Сада су још рањивији. Видело се то против Тотенхема, када је екипа Алекса Фергусона била изложена ударима брзих играча попут Бејла, Ленона и Кајла Вокера. Џони Еванс је сасвим пристојан дефанзивац, али, да се не лажемо, није Немања Видић", сматра он.

"Такође, Рио Фердинанд  и даље може да буде од користи, али он није играч какав је био пре пет година. Нешто слично могу рећи и за Патриса Евру.  На другој страни, на десном беку, Рафаел, показује да сваким даном напредује, и најбоље смо видели на Енфилду како може да одигра. Фантастичан гол је дао против Ливерпула. Међутим, када је реч о одбрани то је друга прича. Видели смо против Тотенхема да га је лако предриблати", додао је бивши нападач Блекбурна и Њукасла.

Ширер је скренуо пажњу да Манчестер Јунајтед има проблема и међу стативама.

"Чини ми се да Алекс Фергусон има проблема и са голманом, јер не може да се одлучи ко је бољи. Де Хеа и даље изгледа нервозно када противници центрирају и када је гужва пред његовим голом. Тренутно ми бољи избор изгледа Андерс Линдегард, међутим, да ли је и на дуже стазе?", запитао се Ширер, и додао да је Јунајтед на мечу против Тотенхема у којем је поражен са 3:2, могао да прими још голова.

Бивши енглески репрезентативац скренуо је пажњу и на проблеме Јунајтеда у нападу.

"Искрено, мислим да је Тотенхем могао још неколико голова да постигне против Јунајтеда, који ће увек моћи да парира по броју голова, захваљујући, Рунију, Ћићариту, ван Персију и Велбеку. Али ће им требати огромна помоћ од Нанија и Валенсије са бокова, који ће морати под хитно да поправе игру. Умеју да пробију по страни, преваре супарника, али онда упрскају очајним убацивањем".

Занимљиво је да је Ширер већ прогнозирао пораз Јунајтеда и у наредном колу.

"Већ видим да ће Јунајтед везати још један пораз наредне недеље против Њукасла. Демба Ба је у налету, а уз Паписа Сисеа и Хатема Бен Арфу, могу било коју одбрану да баце на колена, а поготово овако рањиву као Јунајтедову. Међутим, Алекс Фергусон је читаву каријеру направио доказивајући људима да нису у праву", написао је Ширер.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара