Читај ми!

Алмеида: Малтретирали су Сава и мене

Аутобиографска књига чувеног аргентинског фудбалера Матијаса Алмеиде открила је неке запрепашћујуће детаље из доба када је играо у Италији. Мафија, допинг, намештање...

Најпознатији италијански дневни спортски лист "Газета дело спорт" објавио је у издању од среде неке невероватне делове из аутобиографије "Живот и душа" Матијаса Алмеиде. Током осам година боравка на Апенинском полуострву играјући за Лацио, Парму, Брешу и Интер доживео је неке од најтежих ствари које човеку могу да се догоде!

"Док смо играли у Парми давали су нам интравенске инјекције. Рекли су нам да је то мешавина витамина, али ја сам се пред почетак утакмице осећао као да главом могу да додирнем плафон. Играчи не питају много, али касније сам чуо да су многи имали проблема са срцем и мишићима. Мислим да су то последице средстава које су нам давали", написао је Алмеида.

Време у Парми Алмеида ће упамтити по још више трагичних догађаја.

"Сукобио сам се са сином председника Стефана Танција (у то време и власником Пармалата, главног спонзора клуба) у вези са уговором. Непосредно после тога зауставила ме је полиција и одузела ми је ауто. Неколико дана касније, ауто ми је враћен. Али је убрзо после тога украден из гараже."

То није био једини проблем који је Алмеида доживео. Једне вечери у кући је чуо гласове, обијен му је и дом, али ништа није украдено.

"Када се супруга вратила из куповине на зиду куће видела је претећу поруку написану машинским уљем. Поруку коју је написала мафија. И Сави Милошевићу се догодила иста ствар, и њему су на сличан начин претили. Он је такође имао проблема због уговора. Моја супруга је због стреса имала прерани порођај."

Он је додао да сумња да је утакмица у којој је Рома у последњем колу победила његову екипу 2001. године и освојила титулу првака Италије намештена.

Алмеида је после повратка са Светског првенства 2002. одлучио да напусти клуб.

Колико је био критичан према другима био је критичан и према себи. Он је признао да је био алкохоличар.

"Једном сам попио пет литара вина као да је кока-кола. Пао сам у неку врсту коме. Када сам се мало прибрао, покушао сам да избацим ту течност из организма трчањем. Сунце је почело да ми се врти пред очима, нисам више могао. Слична ствар догодила ми се у Интеру. У тренутку када сам отворио очи око мог кревета су били сви чланови фамилије. Помислио сам да гледам своју сахрану."

Тридесетосмогодишњи Аргентинац тренутно је тренер Ривер плате.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво