Читај ми!

Куп Србије

Звезда славила у Нишу

Црвена звезда је у осмини финала Купа Србије. Црвено-бели су у Нишу пред 13.000 гледалаца на Чаиру савладали Раднички. Београђани су до победе дошли у финишу меча. Звезда је повела голом Милуновића, а Раднички изједначио у 77. минуту поготком Ранђеловића. Неизвесност је отклонио Милан Јовановић голом у 89. минуту.

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су данас у Нишу пред 13.000 гледалаца на Чаиру савладали Раднички са 2:1 (1:0).

Црвено-бели су повели голом Луке Милуновића у 37. минуту, изједначио је Марко Ранђеловић у 77, а одлучујући погодак након корнера Ненада Милијаша у 89. минуту поставио је Милан Јовановић.

Тренер фудбалера Црвене звезде Александар Јанковић после победе и пласмана у осмину финала Купа Србије рекао је да је срећан што је утакмица одиграна пред пуним трибинама Чаира и што је његов тим елиминисао јаког ривала.

"Имали смо добијен меч у првом полувремену, постигли смо гол, промашили још неколико шанси, имали контролу. Међутим, у наставку смо изгубили контролу, бар добрих пола сата, видео сам да "наилази" гол Радничког, али знао сам да ћемо имати шансу у финишу. Била је милина играти у овом амбијенту, срећан сам што смо елиминисали јаког противника и сад се окрећемо првенственом мечу са Смедеревом", рекао је Јанковић.

Тренер Радничког Александар Илић истакао је да његова екипа дефинитивно нема среће против Звезде ове сезоне, јер је и у првенству примила гол у финишу меча.

"Очигледно је да против Звезде немамо среће, у првенству се то показало, али ево и данас. У другом полувремену смо имали много шанси, касно смо изједначили, али, ето, једна лоша процена у финишу и примили смо гол. Ми смо новајлије, тек сад се сусрећемо са овим квалитетом, али овај меч показује да можемо да будемо равноправни са свим јачим клубовима у нашој лиги", поручио је Илић.

Пласман у осмину финала очекивано су изборили Војводина, ОФК Београд, Рад, Јагодина и Хајдук из Куле, а елиминисани су Раднички из Крагујевца и Слобода из Ужица.

Резултати и шеснаестине финала Купа Србије:

Раднички Ниш - Црвена звезда 1:2 (0:1)
ОФК Београд - Слога Краљево 5:0 (2:0)
Слобода - Инђија 0:1 (0:1)
Борац Чачак - Колубара 0:0 - 5:4 пеналима
Младеновац - Спартак 0:1 (0:0)
Телеоптик - Јавор 0:0 - 7:8 пеналима
Младост Лучани - Нови Пазар 2:2 (1:1) - 2:4 пеналима
Ковачевац - Хајдук Кула 2:4 (0:3)
Војводина - Доњи Срем 1:0 (0:0)
Нови Сад - Раднички Крагујевац 1:0 (1:0)
Тимок - Рад 0:2 (0:2)
Бежанија - Јагодина 0:2 (0:0)
Дунав Стари Бановци - Металац 1:4 (1:1)
Чукарички - БСК 1:0 (0:0)
Смедерево - Напредак 0:0 - 5:4 пеналима.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво