Платини за "Зимски Мундијал"

Мишел Платини не одустаје од идеје о зимском Мундијалу. Први човек европског фудбала залаже се да се Светско првенство 2022. године у Катару одржи током зиме.

То би значило да све европске лиге, а поготово оне најјаче, морају да уведу зимске паузе на половини сезоне.

"Надам се да ће тај Мундијал бити одржан на зиму. Морамо да идемо у Катар у оно доба када то буде свима одговорало. Важно је да се запитамо шта је битно за навијаче", казао је Платини енглеским медијима.

Први човек европског фудбала додао је да има довољно времена за разраду идеје о "зимском Мундијалу".

"Ваљда за 10 година можемо да смислимо како да направимо једномесечну паузу током сезоне. То не може да буде јануар због зимских Олимпијских игара, али може од новембра до децембра. То би само значило да се сезона не завршава у мају него у јуну. Не заборавимо да се ради о Мундијалу, најважнијем светском такмичењу", поручио је Платини.

Он је рекао и да је гласао да Катар добије организацију СП јер је било време да једна земља из тог дела света буде домаћин светске смотре фудбала.

Платини је демантовао и да је бивши председник Француске Николас Саркози тражио од њега да свој поверење укаже катарској кандидатури.

"Једина истина је да сам једном био на вечери код тадашњег председника, гост је био и премијер Катара. Никада Саркози није тражио од мене да гласам за Катар, сви су знали да не могу да утичу на избор који ћу направити", закључио је Платини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара