Вошини проблеми са судијама

Настављају се проблеми које новосадска Војводина има са судијама, односно њиховим (погрешним)одлукама. И овога пута на тапету се нашао арбитар Данило Михајловић, који је правду делио на мечу 6. кола Суперлиге између Војводине и ОФК Београда. Меч је одигран на Карабурми, а малобројни гледаоци нису видели голове. Зато јесу, изгледа, све друго...

Српски фудбал можда не обилује узбуђењима и вансеријским потезима на самом терену, барем не на начин и у мери који би задовољили већи део спортске јавности, али ретко када је заиста досадно. Разноразне афере и навијачки сукоби по правилу заузимају огромни део медијског простора. Овога пута у главној улози су делиоци правде.

Фудбалски клуб Војводина изашао је са саопштењем у којем се децидирано говори о низу пропуста арбитра Данила Михајловића, које они сматрају намерним, на гостовању њиховог клуба на Старој Карабурми. Више од самих речи вероватно говори видео снимак приложен уз саопштење. 

"ФК Војводина је по сазнању да ће утакмицу на Карабурми против домаћег ОФК Београда водити арбитар из Врања, Данило Михајловић, испоставило се, изнела оправдане сумње у поштено суђење дотичног господина. О томе смо, како је јавност обавештена, известили све належне органе Фудбалског савеза Србије и Заједнице клубова Јелен Суперлиге. До самог почетка утакмице нико се од надлежних и прозваних није огласио. А онда нам је више него јасан одговор(е) дао лично господин Данило Михајловић", наводе Новосађани на свом интернет сајту у тексту који прати видео снимак.

"Као увертиру досудио је непостојећи једанаестерац за домаћина који је (на његову жалост) голман Супић одбранио. Потом долази потпуно регуларан погодак Ђорђа Јокића, а делилац „правде" га поништава из само њему знаних разлога", каже се даље у саопштењу.

"Очигледно играње руком домаћег играча у шеснаестерцу ОФК Београда за Михајловића није једанаестерац, а овај господин „лансирао" је и ново фудбалско правило које смо имали прилику да видимо код шансе Немање Билбије. 'Михајловићево правило фудбалске игре' каже да је oфсајд позиција у случају када је одбрамбени играч ближи свом голу од нападача", даље се каже у саопштењу.

"Амандман овом новоустановљеном правилу јасно тврди да се оно примењује искључиво у случају када су у питању нападачи Војводине (без обзира на противника)", закључују у Војводини.

Да ли ће реаговати надлежни, да ли уопште има материјала за жалбу, остаје да се види.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво