Џаба будалама говорити

Велики дерби Манчестер Јунајтеда и Ливерпула био је у знаку жртава несреће на Хилсбороу. Играчи, и легенде оба клуба направили су дирљиву увертиру, и сам Фергусон је апеловао на навијаче свог клуба да испоштују жртве противника. Све је то трајало до победничког гола Ван Персиј, када су навијачи Јунајтеда провоцирали присталице Ливерпула, помињући управо жртве на Хилсбороу.

Два велика клуба, љута ривала, на тренутак су закопали секире, када су на Енфилду играчи Ливерпула и Манчестер Јунајтеда одали почаст навијачима „црвених" који су 1989. године погинули у несрећи на Хилсбороу.

Капитени екипа су пустили 96 балона, од којих сваки означава по једног преминилог у трагедији, легенде два клуба, Боби Чарлтон предао је Јану Рашу букет са 96 ружа, порука Алекса Фергусона, у којем позива навијаче Јунајтеда да не провоцирају противника због Хилсбороа подељена је пре почетка меча, све је било спремно за спектакл.

И заиста, на стадиону је био спектакл који је почео сјајном кореографијом навијача Ливерпула који су коначно, после 23 године дочекали правду, када је обелодањено да навијачи нису криви за страшну фудбалску трагедију.

Цела та идила у воду је пала у финишу меча, када је Робин ван Перси постигао гол из пенала, којим је Јунајтед повео са 2 :1, а на крају и победио истим резултатом.

Тада су присталице „ђавола" кренуле са репертоаром којим се вређају жртве Хилсбороа. Присталице Јунајтеда су у финишу и после меча певали: „Убице, никад није ваша кривица, увек сте жртве"!

Као оправдање за овакав поступак навијачи Јунајтеда су нашли у противничкој страни, где су их наводно навијачи Ливерпула провоцирали ширењем руку, симулирајући лет авиона, како би се подсмевали трагедији играча Јунајтеда који су 1958. године године изгубили живот после пада авиона у Минхену.

Иначе, оваква прозивања навијача су честа на Острву, па су осим Ливерпула и Манчестер Јунајтеда на тапету често и навијачи Лидса које супарници прозивају наслађујући се несрећом када је на гостовању у Истанбулу погинуло два симпатизера тог клуба.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво