Читај ми!

Судбина Камп ноуа у рукама навијача

Иако најчешће није тако, у модерном фудбалу ипак се нађе места и за глас навијача. Бар је то случај у Барселони. Наиме, одлука да ли ће бити грађен нови Камп ноу стадион, или ће већ постојећи бити само детаљно реновиран, биће донета на навијачком референдуму.

Фудбалски клуб Барселона познат је, између осталог, и по својој јединственој унутрашњој структури и хијерархији. Бар номинално, све одлуке важне за клуб доносе "сосиоси", или навијачи, односно чланови клуба.

Тако ће бити и сада. Одлучено је да ће управо на референдуму одлучити хоће ли се Камп ноу реновирати, или ће бити изграђен потпуно нови стадион.

Будућност Барсиног култног стадиона је предмет дебата већ неколико месеци. Дуго прижељкивани планови о реновирању су већ дуго на стенд-бају, пре свега јер велики дуг каталонског гиганта у највећој мери креира финансијску политику клуба. Сандро Росел, председник Блаугране, у свом традиционалном говору по окончању претходне сезоне изјавио је да ће дуг морати да буде драстично смањен како би се реконструкција и догодила.

Прошлог септембра, Барселона је изашла пред јавност са планом да се Камп ноу дода још 10 хиљада столица, уз нову ВИП ложу. Жеља је и да простор око стадиона буде модернизован, али и да се изгради нова хала за кошаркаше Барселоне.

У овом тренутку, могућности је много. Оставити Кам ноу такав какав је, реновирати га (у већој или мањој мери), или чак изградити нови стадиион на другој локацији, али, свакако, у самом граду.

Идеја о референдуму се обистинила, јер је 73,38 одсто делегата гласало за такво једно решење. Сви "сосиоси", јер је дилема која је у питању заиста од огромне важности и може дефинисати пут клуба у сезонама пред нама, имаће право да дају свој глас.

Референдум ће бити одржан, највероватније, у сезони 2014–2015 или 2015–2016.

Реновирање стадиона коштало би око 300 милиона евра, док би изградња новог била, отприлике двоструко скупља. Додајмо како би нови стадион имао капацитет 109 хиљада гледалаца, чиме би и даље задржао титулу највећег европског стадиона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара