Меси у Барси до самог краја

Меси је најбољи фудбалер на свету, а можда и најбољи свих времена, рекао је тренер Барселоне Тито Виљанова, непосредно након што је подржао предлог председника каталонског тима Сандра Росела да се бриљантном Аргентинцу понуди доживотни уговор. Сам Меси неколико пута истакао да жели да професионалну каријеру заврши на Камп Ноу, али је коначну реч дао управо челницима клуба.

Све су гласнији они који су спремни да задрже Лионела Месија на Камп Ноу до краја, већ сада је јасно, непоновљиве каријере.

Иницијативу је покренуо председник клуба Сандро Росел, а тренер Барселоне Тито Виљанова је одмах ту идеју подржао.

И врапци на грани знају, Лионел Меси је као 13-годишњак са поремећајем хормона раста стигао у Барселону из Аргентине, где је упоредо са обавезама које је имао у Ла Масији ишао и на терапије о трошку клуба.

"Меси је најбољи фудбалер на свету, а можда и најбољи свих времена", рекао је Виљанова. "Верујем да би за њега било задовољство да каријеру почне и заврши овде, да га имао заувек. Надам се да ћемо моћи да га сачувамо у годинама које долазе, јер једноставно нећемо видети таквог играча".

Повела се реч и о повредама Карлеса Пујола и Ђерара Пикера, што свакако оставља рупу у последњој линији каталонског тима.

"Сезона само што је почела и Марк Бартра ће свакако добити шансу у одбрани. Такође, нисмо потписали Алекса Сонга из Арсенала само да би држао средину терена, већ смо га видели и као подршку на месту штопера", истакао је Виљанова.

Бавијали жељно ишчекују и потпуни повратзак на терен опорављеног Давида Виље.

„Давид је у овом тренутку спреман да игра 45 минута, било од старта утакмице, било од почетка другог полувремена".

Поред горе поменутих играча, Виљанова тренутно нема на располагању ни најбољег фудбалера Европе Андреса Инијесту, такође због проблема са повредом.

"Док сам ја на челу тима никада нећемо форсирати нечији повратак у стартних 11. Никада нећемо довести никога у ризик од погоршања повреде. Здравље играча је важније од било које утакмице", рекао је Виљанова пред дуел са Гранадом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво