Читај ми!

Мисимовић: Звезда за крај!

Црвена звезда је једини клуб и волео бих да завршим каријеру на Маракани, изјавио Звјездан Мисимовић, један од најбољих фудбалера Босне и Херцеговине. За "Дневни аваз" Мисимовић говорио и о несугласицама са Пижоном.

Звјездан Мисимовић, један од најбољих фудбалера Босне и Херцеговине, већ залази у позне фудбалске године. Када би могао да бира, волео би да каријеру заврши у Србији.

"Навијам за леп фудбал. Једини клуб је Црвена звезда и жеља би ми била да завршим каријеру на 'Маракани'", изјавио је популарни Миске.

Мисимовић је у богатој каријери наступао за Бајерн, Бохум, Нирнберг, Волфсбург, Галатасарај и московски Динамо, чије боје са великим успехом брани последње две сезоне.

За репрезентацију Босне и Херцеговине постигао је 25 голова и са Едином Џеком дели прво место на листи стрелаца свих времена. Ипак, своју репрезентативну каријеру Мисимовић је почео у млађим категоријама СРЈ.

"Играо сам од кадета до младе репрезентације, око 50 утакмица. И како је то било с ратом, имао сам стари југословенски пасош. Мењали су се пасоши и ту је било нешто компликовано. Требало је да добијем нови пасош, а у Конзулату СР Југославије у Минхену, када су из Савеза послали све, рекли су да има толико избеглица и да не могу тако брзо да добијем пасош. По мени, нису се толико трудили да ми помогну и онда сам одустао. Ја сам рекао ОК и могу бити срећан што су се такве ствари десиле. У животу се ништа не деси случајно. Можда је тада показан мој пут. Онда је Пижон нешто изјављивао о мени, али ОК", не замера ништа Мисимовић.

Звјездану и данас сметају приче које је у јавност изнео Ћиро Блажевић, према којима се није довољно трудио у дресу "змајева", пошто је Србин. У једном тренутку, чак је помишљао да тужи некадашњег селектора, али је од тога одустао, због мира у екипи.

Чињеница да је селектор бивши, а да Мисимовић и даље тресе мреже у дресу репрезентације, довољан су доказ колико је Звјездан посвећен дресу са националним грбом.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво