Голеада у Ужицу

Слобода славила са 4:3 против ОФК Београда који ни после петог кола не зна за победу. Раднички је у првој утакмици на реновираном стадиону "Чаир" дошао до минималне победе. Још једна победа дебитанта Доњег Срема.

Права голеада виђена је на градском стадиону у Ужицу, где је домаћа Слобода славила са 4:3 против ОФК Београда који ни после петог кола не зна за победу у Супер лиги. Двоструки стрелац за Ужичане био је Бразилац Тијаго.

Дебитанти у Суперлиги Србије, фудбалери Доњег Срема наставили су са добрим партијама, а у данашњем петом колу у гостима су савладали ивањички Јавор са 1:0.

Стрелац јединог поготка на утакмици био је Огњен Дамјановић у 59. минуту, потврдивши да се налази у одличној форми.

Нишки Раднички је у првој утакмици на реновираном стадиону "Чаир" дошао до минималне, али важне победе против екипе Смедерева. "Мераклије" су до три бода стигле у драматичној завршници, голом Душана Коларевића у 84. минуту, ударцем са више од 20 метара.

 

После незанимљивог првог полувремена, Раднички се разиграо у другом. Снажан притисак на гол Смедерева на крају је ипак уродио плодом. Домаћин је могао и раније до гола, да је Владан Бинић био присебнији и да је екипа била концентрисанија. И гости су имали шансе, пре свега из контранапада.  Западна и јужна трибина стадиона биле су пуне и ово је била одлична увертира за куп утакмицу са Црвеном звездом која се игра 26. септембра.

Екипа Новог Пазара је на свом стадиону, пред празним трибинама због казне, ремизирала 1:1 са суботичким Спартаком.

Добру форму потврдио је и Рад, који је код куће лако изашао на крај са БСК-ом из Борче и славио са 3:0. Голове за "грађевинаре" постигли су Славко Перовић, Предраг Лука и Милан Пршо.

Резултати и стрелци у петом колу:

Слобода - ОФК Београд 4:3 (Тијаго 7, 47, Ранђеловић 42, Бељић 79 - Јовановић 14, 31, Туфегџић 87)
Јавор - Доњи Срем 0:1 (Дамјановић 59)
Нови Пазар - Спартак 1:1 (Дамјановић 6. пенал - Деспотовић 85)
Рад - БСК Борча 3:0 (Перовић 48, Лука 53, Пршо 75)
Раднички Ниш - Смедерево 1:0 (Коларевић 90)

Од 21 сат играју Партизан - Хајдук Кула

Сутра:
Раднички Крагујевац - Црвена звезда и Војводина - Јагодина.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво