Јувентус преполовио дуг

Торинска "Стара дама" преполовила дуговања која су пре више од годину дана износила око 100 милиона евра. Разлози зараде леже у селидби на нови стадион, освајању титуле шампиона, директном пласману у Лигу шампиона, али и финансијској помоћи "Фијата".

Претходних неколико сезона биле су најтеже у историји Јувентуса. Чини се, ипак, да се италијански гигант враћа на ноге, колико резултатски, толико и финансијски.

Дуг Старе даме пре само годину и по дана износио је фрапантних 95.4 милиона евра, али су челници клуба, успешним пословањем, успели да га преполове.

Тридесетог јуна ове године, Јувентус је објавио да су дуговања сведена на "само" 48,7 милиона, у чему је у великој мери допринела селидба на нови стадион.

Дугогодишњи бојкот стадиона Деле Алпи од стране навијача Јувентуса сигурно се одразио на финансије клуба. "Црно-бели" су добили нови дом, додуше нешто мањег капацитета, који је на свакој утакмици испуњен до последњег места.

Свакако да је освојена титула у Калчу, и то освојена без изгубљеног меча, што доноси директан пласман у Лигу шампиона - допринела да Јувентус додатно заради.

Клуб је помогао и "Фијат", од чијег спонзорства је Јувентус зарадио 35 милиона за три године, продуживши вишедеценијску повезаност највећег произвођача аутомобила и највећег фудбалског клуба у Италији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво