Читај ми!

Штрајк у Новом Пазару

Због тешке финансијске ситуације у Новом Пазару и неисплаћених зарада, првотимци фудбалског клуба одбили данас да тренирају. Према подацима Народне банке Србије, жиро-рачун клуба блокиран је више од годину дана, а минус износи више од девет милиона динара.

Фудбалери Новог Пазара одбили су данас да тренирају због неисплаћених зарада, сазнаје радио Сто плус. Првотимци тренутно деветопласиране екипе у Супер лиги Србије су из истог разлога одустали и од поподневног тренинга заказаног за петак, а клуб им, према сазнањима, дугује четири плате, премије и делове уговорних рата за прошлу и ову сезону.

Потпредседник клуба Тарик Имамовић рекао је да постоје финансијски проблеми и да су они проузроковани лошом финансијском ситуацијом у градској управи, али и казнама које је новопазарски суперлигаш добио од Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије.

"Град је главни финансијер клуба, па се тешка финансијка ситуација преноси и на фудбал. Мислим да би, ипак, наши проблеми били мањи да смо могли да остваримо профит од улазница у сусрету са Црвеном звездом, али смо због незаслужене казне дисциплинских органа ту утакмицу играли пред празним трибинама", рекао је Имамовић.

Имамовић је додао и да због новонастале ситуације неће бити доведено у питање одигравање пријатељске утакмице између Новог Пазара и сарајевског Жељезничара, која би требало да се одигра у недељу у 17.00 на новопазарском Градском стадиону.

Фудбалски клуб Нови Пазар је током летњег прелазног рока ангажовао 13 нових фудбалера, а жиро рачун клуба је, према подацима Народне банке Србије (НБС), блокиран у последњих 367 дана.

Тренутни износ блокаде је девет милиона, 308 хиљада и 316 динара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије