Читај ми!

Српска фудбалска подморница

"Орлови" и даље тону. Фудбалска репрезентација Србије пала је за седам места на најновијој ранг-листи Светске фудбалске федерације и сада је 42. са 624 бода. Шпанија на првом месту има скоро три пута више поена од Србије.

Таман смо помислили да не може горе, али "орлови" су на последњој ранг-листи Фифе заузели 42. место, што није ни чудо ако се у обзир узме чињеница да се многи не сећају када је фудбалска репрезентација постигла гол, а камоли остварила победу.

Прво место задржао је европски и светски првак – Шпанија, са 1.617 бодова. Немачка је остала друга, а Енглеска трећа на свету, док се на четврто место пробила репрезентација Португала, која је у августу била пета. Уругвај је пао за једно место.

Од репрезентација које ће се такмичити са Србијом у Групи А квалификација за Светско првенство 2014. године у Бразилу, најбоље је рангирана деветопласирана Хрватска.

Белгија је 40, Велс 45, Шкотска 47, а Македонија на 97. месту. Поредак тренутно десет најбољих фудбалских репрезентација на свету:

1. (1) Шпанија
2. (2) Немачка
3. (3) Енглеска
4. (5) Португал
5. (4) Уругвај
6. (6) Италија
7. (7) Аргентина
8. (8) Холандија
9. (9) Хрватска
10. (10) Данска

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије