Читај ми!

Михајловић: Можемо у Бразил

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је да нема трему уочи старта квалификација за Првенство света и обећао да ће његов тим у свакој утакмици имати максималан приступ и дати све од себе за национални дрес.

"Остало је још пет дана до прве утакмице са Шкотском и рано је за трему, чак и уколико је буде, биће то она позитивна, која престаје кад почне утакмица. И као играч нисам био од оних који не могу да спавају ноћ пре меча, тако ће да буде и сада када сам селектор. Квалитетнији смо и од Шкотске и од Велса, али за повољан резултат неће бити довољно само да изађемо на терен. Мораћемо да пружимо максимум, да се боримо и трчимо исто као и они. Надам се повољном резултату, али једино што могу да обећам јесте максималну борбеност мог тима", рекао је Михајловић на конференцији за новинаре у хотелу "Хајат".

Он је додао да пажљиво прати очекивања јавности и да није забринут због тога што има много песимизма.

"Добро познајем наш народ, ми мислимо да смо најјачи на свету, што наравно није тачно. Добро је што имамо високо мишљење о себи, али само кад имамо позитивне резултате. Моји играчи, цео Фудбалски савез Србије и ја верујемо да можемо у Бразил, иако знамо да ће бити много тешко. Волео бих да јавност не буде превише оптимистична после победа, али и да не буде превише негативна уколико дођу неки лоши резултати. Квалификације су дуге и увек има времена да се ствари поправе", истакао је Михајловић.

Михајловић сматра да у прва два меча против Шкотске, а затим и против Велса, четири бода могу да буду задовољавајући учинак.

"Ја мислим да можемо да победимо у обе утакмице, али исто тако рећи ћу вам да је једна победа и реми одличан резултат. У фудбалу је најважније да не изгубите, али уколико би одиграли два пута нерешено, то би свакако био разочаравајући учинак", поручио је Михајловић.

Када је у питању састав тим, Михајловић је рекао да има "слатке" дилеме, али да у принципу зна састав који ће се супроставити Шкотима.

"Увек постоје неке мале дилеме када је у питању састав и њих ћемо решити на тренизима наредних дана. Те дилеме су 'слатке' и надам се да се нико неће повредити и да ћу све играче имати на располагању. Утакмица у Шкотској је веома важна јер бисмо добрим резултатом подигли самопоуздање, али и веру народа у овај тим, јер није добро да на утакмице репрезентације, као што је било против Ирске, дође 5.000 људи", рекао је Михајловић.

Како је навео, од играча на које је рачунао на спсику нису повређени Здравко Кузмановић, Милош Красић, Иван Радовановић и Ален Стевановић, док су Миралем Сулејмани и Марко Шћеповић, који се опорављају од повреда, позвани да би осетили атмосферу у тиму.

Окупљање репрезентације Србије заказано је за сутра од 12 сати у Спортском центру у Сатрој Пазови.

Утакмца против Шкотске игра се у суботу од 16 сати по српском времену, а три дан касније у Новом Саду од 20.30 Србија дочекује Велс.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се