Читај ми!

Звезда уживо: Јанковић, други пут

Александар Јанковић преузео тим Црвене звезде два дана пред меч сезоне против Бордоа. Евандро напустио црвено-беле.

14.42 - Изненадни одлазак Роберта Просинечког није једини који је задесио Звезду уочи меча са Бордоом. Маракану је напустио и Бразилац Евандро, са којим је споразумно раскинут уговор. Спекулише се да би као његова замена у Црвену звезду могао да се врати Ненад Милијаш.

14.15 - Наслеђујем великог пријатеља Робија Просинечког... Дугијем му велику захвалност јер ми је оставио веома квалитетан тим. Велико ми је задовољство што се враћам у клуб. Знам да је ово турбулентан период за клуб.

14.00 - Почела конференција за штампу на Маракани на којој ће Александар Јанковић и званично бити промовисан у новог шефа стручног штаба. 

После (не)очекиваног разлаза између Роберта Просинечког и управе Црвене звезде, тек три дана уочи дуела са Бордоом, нови тренер најтрофејнијег српског клуба морао је бити пронађен у рекордно кратком року.

Као што се и спекулисало, након вишесатних преговора изумеђу Црвене звезде и Фудбалског савеза Србије, договорено је да се Александар Јанковић врати на клупу "црвено-белих", али и да заврши посао започет у квалификацијама за Европско првенство са младом репрезентацијом.

Перспективни, и у стручним круговима изузетно цењени стручњак, на клупи клуба из Љутице Богдана седео је у једном делу сезоне 2007-2008. Имао је позитиван скор, освојио је бод више од Партизана у том периоду, али је титула по окончању сезоне ипак измакла.

Препреку при повратку Јанковића у Звезду представљало је то што је он селектор младе репрезентације Србије, којој су преостале две кључне утакмице у квалификацијама за Европско првенство, које је на програму наредне године у Израелу. "Орлићима" предстоји гостовање Данској, 7. септембра, и дуел са Македонијом у Крушевцу три дана касније.

Преговори нису ишли глатко, преносе београдски медији, али је до компромиса ипак дошло. Јанковић ће упоредо водити и Црвену звезду и младу репрезентацију, макар до краја квалификационог циклуса.

Оваква улога, наравно, представља својеврстан преседан, јер су у истим ситуацијама Мирослав Ђукић, Александар Станојевић и Марко Николић раскидали уговоре са Савезом приликом одлазака у Партизан, односно Рад.

Према сазнањима портала Мондо, промоција Александра Јанковића у Љутице Богдана 1 биће одржана већ у уторак. Он ће екипу предводити у четвртак, у првој утакмици плеј-офа за Лигу Европе против Бордоа.

Олакшавајућа околност, ако је уопште има, јесте да Јанковић познаје доста играча Звезде, чланова младе репрезентације.

Александар Јанковић рођен је 6. маја 1972. у Београду.

Тренерску каријеру Јанковић је започео као асистент управо у Црвеној звезди још 1999. године. Две године, поново као асистент, одлази у Левски из Софије, одакле се враћа поново у Звезду. На истој позицији био је и у екипама Металурга из Доњецка, Локерена и московске Локомотиве.

Као шеф стручног штаба, осим Звезде, радио је још и у белгијском Локерену.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије