Читај ми!

Буторовић: Покрадени смо!

Ратко Буторовић, председник фудбалског клуба Војводина, изјавио је да је његов клуб покраден у реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе, против Рапида из Беча. Ипак, још се не зна да ли ће клуб уложити званичну жалбу Уефи.

Председник Фудбалског клуба Војводина Ратко Буторовић оценио је данас да је тај клуб "покраден" у реванш мечу квалификација за Лигу Европе јер је судија у 91. минуту свирао пенал за домаћи Рапид из Беча.

"Не да сматрамо, него тврдимо да је овде реч о класичној крађи, која се, наравно, не прави без користи. Зар да нам свира непостојећи пенал у 91. минуту? Ако је то већ учинио, зашто нашег штопера Трајковића није казнио картоном. Питам се само, зашто...", рекао је Буторовић за интернет протал "Вечерњих новости".

Војводина је синоћ изгубила од Рапида 2:0, иако је до 91. минута било 0:0, што је резултат који би Војводину одвео даље, јер је у првој утакмици у Новом Саду победила 2:1.

Буторовић је подсетио да су сва три гола која је Војводина примила у те две утакмице дошла у надокнади времена. На питање да ли ће Војводина уложити жалбу Европској фудбалској федерацији (УЕФА), председник тог клуба каже да је тешко веровати тој организацији.

"Како и на који начин да имамо веру у УЕФА и како они испитују 'намештене' утакмице? Могу доживотно да ме искључе из фудбала, па да ми буде част што не припадам тој организацији, јер тако раде. Сетите се само пре две године, такође у Бечу, када нас је Аустрија дочекала по истом сценарију и режији. Тако је било и у четвртак увече у аустријској престоници", рекао је Буторовић.

Председник Војводине ипак је навео да у том клубу неће ћутати о дешавањима у Бечу, али да не зна шта може да очекује од жалбе.

"Не знам шта да очекујемо када је ту систем 'кадија те тужи, кадија ти суди', али нећемо да ћутимо, јер говоримо истину и дижемо глас против неправде", закључио је Буторовић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије