Ливерпул продаје права на име стадиона

Фудбалски клуб Ливерпул покушава на све начине да стигне до додатних финансијских средстава, а председник овог клуба Џон Хенри верује да би продавање права на име "Енфилд", стадиона на коме игра славни клуб, у великој мери помогло у томе.

Председник Фудбалског клуба Ливерпул Џон Хенри изјавио је да разматра продају права на коришћење имена "Енфилд", стадиона на којем игра тај клуб.

Хенри је истакао да би на тај начин била прикупљена средства за финансирање.

"Клуб би требало значајно да повећа своју зараду, али то неће бити лако. Не видим да је то могуће на локалном нивоу, већи део новца мора доћи из нашег глобалног присуства", рекао је Хенри.

"Договор око Енфилда могао би бити постигнут уколико се појаве прави партнери. Нисмо се још тиме бавили", додао је Хенри.

Хенри је позвао Премијер лигу да доследно спроведи финансијску фер-плеј политику и критиковао неке од водећих тимова због игнорисања прописа Европске фудбалске федерације који се односе на дозвољена улагања. Он је навео да је циљ Ливерпула да постане клуб који ће моћи самостално да се издржава од својих прихода.

Шампион Енглеске Манчестер Сити имао је у фискалној 2010/2011 губитке од 197 милиона фунти, док је Челси само овог прелазног рока већ купио фудбалере чија укупна вредност прелази 60 милиона фунти.

УЕФА покушава да одстрани из европских такмичења тимове који су за последње три године бележили губитке веће од 45 милиона евра, али Хенри каже да сумња да ће до тога доћи.

Од доласка "Фенвеј спортс групе", која је преузела клуб 2010. године, Ливерпул је уложио око 130 милиона фунти у појачања, због чега је често критикован. Од тада је клуб освојио само Карлинг куп и био финалиста ФА купа.

"Наш циљ је да освојимо Премијер лигу. То се неће догодити ове сезоне, али то је првенствено оно због чега улажемо. То ће се догодити само ако наша игра у првенству постане значајно боља", закључио је Хенри.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије