Србија се поразом опростила од Пекинга

Фудбалска репрезентација Србије изгубила је у Пекингу од Аргентине са 0:2 и учешће на Олимпијским играма завршила са освојеним бодом.

Стадион у Пекингу.  Судије: Ал Илали (Оман), Ал Марзуки (Уједињени Арапски Емирати), Ал Гамди (Саудијска Арабија).

Србија: Стојковић, Јовановић (од 43' Томовић), Коларов, Рајковић, Смиљанић, Д.Тошић, Фејса, Мрдаковић, Живковић (од 68' Гулан), З.Тошић (од 85' Тадић).

Аргентина: Ромеро, Забалета, Гаго, Фазио, Соса (од 68' Монсон), Банега, Лавеци (од 73' Акоста), Ди Марија, Пареха, Маскерано, Буонаноте.

Жути картони: Живковић, З.Тошић, Гулан, Томовић, Д.Тошић (Србија), Лавеци, Банега, Пареха (Аргентина).  Црвени картони: Д.Тошић (Србија).

Аргентина је повела у 13. минуту голома Езекиља Лавеција, који је прецизно извео ударац са беле тачке досуђен због прекршаја Марка Јовановића над Анхелом ди Маријом. Коначан резултат поставио је у 84. минуту Дијего Буонаноте из слободног ударца.

"Орлови" су утакмицу завршили са 10 играча на терену, пошто је у судијској надокнади други жути картон досуђен Душку Тошићу.

Србија је у првом колу Олимпијских игара играла нерешено са Аустралијом 1:1, а потом је изгубила од Обале Слоноваче са 2:4.

Аргентина је, са друге стране, победама у прва два кола већ обезбедила пласман у четвртфинале турнира у које ће из групе А отићи и Обала Слоноваче.

Дуел Србије и Аргентине тако скоро да није имао резултатски значај, пошто су "орлови" имали само теоретске шансе да убедљивом победом у последњем колу, а уз повољан резултат друге утакмице групе, обезбеде пласман у четвртфинале.

Утакмица је зато била потпуно отворена, што је више одговарало "гаучосима", пре свега због проблема српских фудбалера у одбрани.

Прве две прилике на мечу Лавези је имао већ у првих 10 минута, али га је оба пута зауставио голман Србије Владимир Стојковић, најбољи појединац у свом тиму.

Стојковић, међутим, није успео да заустави шут Лавеција са "беле тачке", иако је прочитао намеру аргентинског нападача. Лавеци је само минут касније имао прилику да удвостручи вођство Аргентине, али му се поново испречио Стојковић.

Србија је ка голу противника кренула тек после 30 минута игре. Најбоље шансе у првом полувремену пропустили су Миљан Мрдаковић и Зоран Тошић.

Гојко Качар је почетком друго полувремена озбиљно припретио волејом са 30 метара, али је голман Аргентине Серхијо Ромеро, уз помоћ пречке, лотпу спровео у корнер. Близу гола био је и Миљан Мрдаковић, али је Ромеро поново био сигуран.

Прилика је било и на другој страни, али су Лавези и Лаутаро Акоста били непрецизни из врло повољних ситуација. Стојковић је, такође, успео да два пута одбрани шут Ди Марије са пенала досуђен због фаула Ненада Томовића над Акостом.

Голман Србије је ухватио и одличан волеј Буоананотеа у 82. минуту, али је само неколико минута касније био немоћан у дуелу са истим играчем. Буоананоте је одлично извео слободан ударац, а Стојковић је био "кратак".

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије