Србија изгубила од Обале Слоноваче

Фудбалска репрезентација Србије изгубила је у другој утакмици групе А од селекције Обале Слоноваче са 4:2, и тако довела у питање пласман у четвртфинале.

Обала Слоноваче повела је већ у 3. минуту, стрелац је био Сисе. Миљан Мрдаковић је изједначио тринаест минута касније, али је у 24. минуту Слободан Рајковић преварио голмана Стојковића и постигао ауто-гол.

У другом полувремену,Саломон Калу је голом у 70. минуту повисио вођство Обале Слоноваче са 3:1. Мало наде да Србија може доћи до изједначења донео је у 90. минуту Ђорђе Ракић, али је коначан резултат и три бода својој репрезентацији донео Жервињо у последњем минуту надокнаде.

За Србију су играли : Стојковић, Јовановић, Качар, Рајковић, Смиљанић, Д.Тошић, Фејса (Тадић), Мрдаковић (Ракић), Живковић (Гулан), Томовић, З.Тошић.

Обала Слоноваче наступила је у следећем саставу : Ангбан, Вава, Дијарасуба, Ангуа, Кулибали, Калу (Камбу), Коне, Багајоко, Жервињо, Госан (Ђа Ђеђе), Сисе (Мура-Коменан).

Српски фудбалски олимпијци одиграли су нешто слабије против селекције Обале Слоноваче и губитком бодова сада имају само теоретске шансе да изборе пролаз у наредну рунду такмичења. Тешко оствариво чудо могло би да се догоди само уколико наши фудбалери убедљиво победе Аргентинце у последњем колу, а да афрички тим одигра нерешено или изгуби од Аустралије.

Такав расплет у А групи је готово невероватан, поготово што су изабраници селектора Мирослава Ђукића  показали да немају квалитет за високе домете на Олимпијским играма. Највећим делом сусрета против хитроногих ривала били су у подређеном положају, без праве игре, акција и шутева, па су могли да доживе и убедљивији пораз.

Српски фудбалери су посебно разочарали у другом полувремену, када су деловали потпуно раштимовано. Ништа им није полазило за руком, а спором и неорганизованом игром у великој мери су помогли ривалима да остваре важан успех.

Редове наше екипе пореметио је рани погодак Сисеа, али је после изједначења Мрдаковића уследио шокантан аутогол Рајковића, који је сигурно "трасирао" пут ка поразу. Не може се рећи да репрезентативци Србије нису испољили жељу да достигну вођство противника, међутим, оно што су пружили било је недовољно за преокрет над компактним и расположеним ривалима.

Наду да се може стићи барем до бода улио је Ракић у последњем минуту меча смањивши на 3:2, али је најбољи фудбалер Обале Слоноваче, капитен Жервињо, крунисао веома добру игру свог тима и обезбедио драгоцену победу, која највероватније значи и пласман у другу фазу олимпијског турнира.

У целини, приказан је солидан фудбал на занимљивој утакмици, али заслуге за такву оцену имају првенствено репрезентативци земље са "црног континента".

Последњу утакмицу у групи Србија игра против Аргентине у среду, 13. августа.

Број коментара 52

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије