Читај ми!

Станковић: Катастрофа, али има наде

Борисав Станковић критички гледа на цео ток Евробаскета. Прво се осврнуо на лош систем такмичења, где у први план истиче превелики број учесника, присуство сталне тензије у екипама, све то одузима драж кошарци. За игру наше селекције рекао је кратко – катастрофа. Немамо Тонија Паркера да покрене цео тим.

Почасни генерални секртетар Фибе и члан Куће славних у интервјуу за "Политику" изјавио да Евробаскет са спортске стране није оправдао очекивања и изразио велику бојазан за будућност српске кошарке.

Борисав Станковић истакао да се оваквим системом такмичења, на коме учествују 24 репрезентације, губи драж, али и квалитет и да је донео више лоших но добрих ствари.

"Турнир је превише дуг, на махове чак и досадан. Мени је највише жао играча. Није им толики проблем физички, колико психички напор, будући да су под тензијом три недеље и стално морају да буду спремни за неке подвиге. То је јако тешко издржати. Може да се трчи три недеље, али бити под таквим притиском је веома тешко.

Када говоримо о чистој кошарци, замерке постоје. Квалитет ипак није на највишем нивоу, какав смо навикли да видимо на овако великим турнирима. Неколико је разлога који су до тога довели. Пре свега учествује превелики број екипа, формула је таква да од играча захтева додатне напоре због дужине такмичења и коначно смањује се интересовање пошто тензија опада", каже Станковић.

Бора Станковић није задовољан оним што је приказала наша репрезентација у Словенији.

"Са жељом да будем јако уљудан, рећи ћу да је то што смо овде видели равно катастрофи. Без дилеме наш најбољи појединац је Ненад Крстић, али његова улога није таква да може да покрене цео тим. Као што то, на пример, ради Тони Паркер у Француској. Нажалост, таквог немамо", рекао је Станковић.

Пласман у Шпанију је од огромног значаја, с обзиром на то да отвара врата опстанака на великим такмичењима. Није нас било на Олимпијским играма 2008. и 2012, а једва смо се квалификовали и на ово проширено Европско првенство. Истовремено, морају да се пронађу начини да се изађе из ове кризе која је заиста велика", закључио је Станковић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво