Читај ми!

Украјинци победом послали "азуре" на Србију

Украјина иде на Светско првенство! Екипа америчког тренера Мајка Фратела успела је да оствари још једну велику победу, која им је обезбедила визу за Шпанију, а овог пута пала је Италија - 66:58. Украјинци су одличним играма приказаним на овом првенству апсолутно заслужили овакав пласман, док ће "азури" против Србије у суботу тражити последње место за СП у Шпанији.

Кошаркаши Србије у борби за седмо место на шампионату Европе и пласман на првенство света у Шпанији наредног лета играће против селекције Италије, која је данас у разигравању за пласман изгубила од Украјине са 66:58 (13:17, 22:17, 16:14, 15:10).

Најефикаснији у редовима Украјине био је натурализовани Американац, фантастични Јуџин Џетер са 20 поена, док је код Италијана Пијетро Арадори убацио 15 поена.

Украјина је само током првих 15 минута била у подређеном положају у односу на ривала, тачније до резултата 34:30 за Италијане. У наставку је виђена права резултатска клацкалица све до почетка последње деонице, када је највеће изненађење овог шампионата серијом 11:1 сломило отпор изабраника Симонеа Пјанинђанија и направило десет поена предности.

У последња четири минута ушло се са резултатом 59:49, Италија је покушала да се подигне и врати, али није успела. Шут са дистанце је потпуно заказао, а под кошем Украјине налазио се феноменални Вјачеслав Кравтсов, који је са шест блокада поптуно "закључао" прилаз кошу и није дозвољавао противнику да поентира.

Италијани су делоавали прилично деморализовано, игра је била потпуно неповезана, а главна звезда тима, Марко Белинели промашио је скоро све што је шутнуо. Често је редитељ преноса приказивао легенду италијанске кошарке Дина Менигина, којем је било јасно да од победе на овом мечу неће бити ништа. 

До краја меча Украјина је без већих проблема одрадила посао, успешно одбранила готово све нападе ривала и одиграла таман толико да се обезбеди историјски успех и победу - 66:58

Овом победом Украјина је обезбедили пласман на СП и играће против домаћина Словеније за пето место.

Утакмица за седмо место између Србије и Италије игра се у суботу од 17.30 сати уз директан пренос на РТС 1.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се