Читај ми!

Журка у Мадриду

Шампиони Европе слетели у Мадрид, где их очекује велика журка каква доликује шампиону Европе. Јунаке из Кијева прво ће дочекати краљ Хуан Карлос, затим ће делегација обиће Мадрид, да би се упутили на трг Сибелес, где се традиционално славе успеси шпанских спортиста.

Фудбалери и стручни штаб Шпаније допутовали су данас из Кијева у Мадрид, где их наредних сати очекује велика "улична журка" и прослава одбране титуле првака Европе. Након слетања на мадридски аеродром Барахас, први из авиона на којем је била исписана порука "поносни на нашу екипу", изашли су капитен Икер Касиљас и селектор Висенте дел Боске.

Касиљас је носио црвену мајицу са натписом "Шампиони Европе", а у рукама је држао пехар који је "фурија" освојила и пре четири године.

Играче и стручни штаб прво ће примити шпански краљ Хуан Карлос, а потом ће комплетна екипа у отвореном аутобусу на спрат "прокрстарити" улицама Мадрида и славити са навијачима.

Крајње одредиште ове шампионске туре биће трг Сибелес, где шпански навијачи традиционално славе велике спортске успехе.

"Срећни смо и задовољни због овог успеха. Било је тешко, али на крају смо успели. Драго нам је јер смо усрећили целу нацију", рекао је Касиљас.

"Лажни" нападач Шпаније Сеск Фабрегас признао је да га је стигао умор.

"Славили смо целе ноћи, веома смо срећни. Ипак, оно најбоље нас тек чека", навео је Фабрегас.

Фудбалер средине терена Ћаби Алонсо рекао је да је екипа спремна за журку.

"Заслужили смо ову титулу. Били смо веома амбициозни и показали смо сву своју снагу. Добро смо, срећни смо, драго нам је што смо код куће и сада ћемо да уживамо са нашим навијачима", рекао је Алонсо.

Нове-старе европске шампионе и актуелне светске прваке на аеродрому је дочекало више од 50 новинарских екипа.

Пренос синоћње финале ЕП са Италијом, гледало је 15.481.000 људи, односно 83,4 одсто телевизијске публике у Шпанији, што је апсолутни рекорд те земље када су у питању фудбалске утакмице.

Поред тога, забележено је и рекордних 16,5 милиона порука на друштвеној мрежи Твитер док је трајала утакмица.

Јучерашњом победом над Италијом, селекција Шпаније постала је прва екипа која је освојила три трофеја заредом на великим такмичењима и први тим који је одбранио титулу на ЕП.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара