Читај ми!

Клубови "гурају" репрезентацију

Висенте дел Боске изјавио да су за добре резултате репрезентације Шпаније у доброј мери заслужни клубови. Он је додао да Шпанија доживљава "невероватну еру и да је спремна да постане лидер европског фудбала".

Селектор актуелног првака Европе и света Висенте дел Боске изјавио је данас да је успех шпанског фудбала последица доброг рада у клубовима и омладинским школама, као и великог броја квалитетних тренера.

"Овај успех није случајан и темељи се на фудбалској инфрастуктури, бројним академијама и квалитету тренера. Шпаснки клубови су посвећени раду са младим играчима, велики број њих долазе код нас још као тинејџери. Раније смо обилазили кампове у Француској, Русији и Немачкој, а данас многе од тих земаља долазе да виде шта ми радимо", рекао је Дел Боске.

Он је додао да Шпанија доживљава "невероватну еру и да је спремна да постане лидер европског фудбала".

"Фурија" сутра у финалу има шансу да постане прва репрезентација која ће освојити три узастопна велика такмичења (ЕП 2008, СП 2010).

Дел Боскеов тим је без пораза у последњих 19 такмичарских утакмица, а последњих девет је добио без примљеног гола.

Финални меч Европског првенства Шпанија - Италија игра се у недељу од 20.45 на Олимпијском стадиону у Кијеву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије