УЕФА оптужила Хрватску за расизам

УЕФА покренула дисциплонски поступак против Хрватске, због расизма. Навијачи бацили банану Марију Балотелију. Хрватска јавност бесна, јер "ватренима" прети дисквалификација са следећег првенства Европе.

16.06 - УЕФА покренула дисциплински поступак против Хрватске због расизма,  

Страсти је узбуркала италијанска новинска агенција АНСА, која је објавила вест и фотографију на којој се види да су хрватски навијачи бацили банану на терен, намерни да испровоцирају јединог тамнопутог играча у дресу "Азура", Марија Балотелија.

Тиме је допуњен списак глупости које је та група "навијача" нааправила последњих дана, после туче са Пољацима, махања заставама Анте Готовине, дефиловања са ознакама НДХ, паљења бакљи и заставе ЕУ.

Хрвату који је ухапшен пошто је бацио бакљу током утакмице са Италијом прети казбна затвора од пет година, док УЕФА, за сада. само сабира казне које ће Хрватска морати да плати због понашања навијача.

Најављене су ригорозне казне за изливе расизма...

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије