Читај ми!

Немачка штампа: Геце фудбалски бог

Медији у Немачкој, сасвим јасно, одушевљени титулом. Лако је поштовати Месија када побеђује, рекао је Жозе Морињо и стао у одбрану Аргентинца. Сколари поднео оставку. Рицоли поносан што је судио финале. Гвардиола: Титула Немачке заслужена.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру.   

19.38 - Председник Фифе Сеп Блатер похвалио је Бразилце и изјавио да заслужују оцену 9,25 од 10 за организовање првенства света. Он је минули Мундијал оценио "веома посебним" због високог квалитета фудбала, али је и критиковао организацију на чијем је челу због тога што не решава на прави начин дискриминаторско понашање навијача на стадионима.

Блатер је потврдио да је по том питању разговарао са руским председником Владимиром Путином и навео да ће борба против расизма у фудбалу бити приоритет на шампионату 2018. године.

16.25 - Немачки фудбалер Мирослав Клосе рекао да ће наредних дана одлучити да ли ће убудуће играти за државну репрезентацију.

Још не знам да ли ћу и даље играти за репрезентацију. У наредних неколико дана ћу донети праву одлуку, рекао је Клосе.

Никад нисам играо у тиму који има толику моћ на клупи. То је разлог због којег смо освојили Светско првенство, додао је Клосе.

13.50 - Тренер минхенског Бајерна Пеп Гвардиола честитао је репрезентацији Немачке освајање титуле на Светском првенству у Бразилу и поручио да су изабраници селектора Јоакима Лева то апсолутно заслужили.

Изванредан резултат за Немачку, а поготово бих честитао мојим играчима из Бајерна и селектору Леву. Нека уживају у овом тренутку, заслужили су то својим радом. Велики успех за немачки фудбал, рекао је Гвардиола за "Билд".

13.00 - Немачка штампа с одушевљењем слави четврту титулу фудбалског шампиона света и прву од уједињења две Немачке, а главни јунак свих наслова је стрелац победничког гола у финалу против Аргентине Марио Геце.

Геце, фудбалски бог, једна је од варијанти наслова који се углавном поигравају речима "Геце" и "Гот", што значи бог на немачком.

Ди Велт са три кратке речи изражава опште осећање немачке нације - Ово је јава, алудирајући на остварење дугогодишњег сна о освајању титуле.

Немачкој је ово четврта титула, после трофеја освојених 1954, 1974. и 1990. године.

Билд на насловној страни захваљује "богу Гецеу", док берлински таблоид Берлинер Куријер истиче да је "Супер Марио добио четврту звезду".

Немачки астронаут Александар Герст честитао је репрезентацији из Међунардног свемирског центра.

Министарство финансија Немацке саопштило је да ће се у част титуле штампати специјално издање поштанских марки.

12.50 - Француски фудбалер Пол Погба пресрећан је што је изабран за најбољег младог играча на Светском првенству.

Срећан сам због награде. Хвала мојој репрезентацији и саиграчима без којих ова награда не би имала смисао. Циљ и даље остаје освајање Европског првенства 2016. у нашој земљи, пренели су француски медији Погбине речи.

Погба је изабран за најбољег младог играча Мундијала, испред саиграча из националног тима Рафаела Варана и Холанђанина Мемфиса Депаја.

Француска је у Бразилу стигла до четвртфинала, где је елиминисана од шампиона Немачке.

12.45 - Менаџер Челсија Жозе Морињо сматра да Лионел Меси није главни кривац за пораз Аргентине од Немачке у финалу Светског првенства.

Лако га је поштовати када побеђује, али сада је изгубио. Он је и даље историјски играч. Не мора да буде првак света да би постао то, посебно не у последњих десет година, написао је Морињо у коментару за сајт Јаху.

Он сматра да је Меси добро играо у првом полувремену и да због тактике селектора Алехандра Сабеље није могао да дође од изражаја у наставку меча.

Мислим да је у првом полувремену имао фантастичне опције. Када је Сабеља увео Агуера уместо Лавеција, Аргентина је са 4-4-2 прешла на формацију 4-3-3 и изгубила равнотежу на терену. Меси је морао много више да трчи након изласка Лавеција, додао је Морињо.

Меси је након Мундијала 2006. и 2010. пропустио и трећу прилику да се домогне титуле првака света.

12.30 - Италијански арбитар Никола Рицоли поносан је што је имао част да представља своју земљу у финалу Светског првенства у Бразилу.

Било ми је велико задовољство, поносан сам због Италије и италијанског фудбала. Ово искуство посветићу својим колегама и породици. Утакмица је била тешка, али су ми много помогли играчи, али и сарадници. Финале Мундијала не може бити лако за суђење, рекао је Рицоли.

Према његовим речима, најтеже му је било када је поништио гол Гонзалу Игуаину, што је створило одређену напетост.

Рицоли је прошле године судио финале Лиге шампиона између Борусије Дортмунд и Бајерн Минхена.

12.00 - Селектор Бразила Луис Фелипе Сколари поднео је оставку.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара