Читај ми!

Лам хвали тим, Геце у шоку, "гаучоси" сломљени

Филип Лам још није свестан шта су он и његови саиграчи постигли освајањем Светског првенства. Лев веровао у Гецеа, који није знао "шта га је снашло". Маскерано сломљен, али поносан. Месија не занима награда за најбољег играча јер није подигао трофеј.

Капитен Немачке Филип Лам рекао је после освајања титуле првака света да је невероватно шта су он и саиграчи остварили.

"То је невероватно шта смо постигли. Да ли имамо најбољег појединца на турниру уоpште није важно. Nајбитније је да имамо најбољи тим. Корак по корак, поправљали смо игру на наш начин и зато смо овде где јесмо.Тим је остао смирен и стрпљив, знали смо да смо имали нешто за сам крај. Ово је невероватан осећај", изјавио је Лам после утакмице на Маракани.

Херој Немаца, стрелац победоносног гола Марио Геце каже да је невероватан осећај постићи одлучујући гол у финалу Светског првенства.

"Невероватан је осећај, не знам како да га опишем. Када сам шутнуо ка голу нисам знао шта се дешава. А, на крају утакмице славио сам са екипом, земљом, остварио нам се сан. Заслужили смо трофеј", рекао је Геце.

Селектор Јоаким Лев веровао је у Гецеа када га је увео у игру у 88. минуту уместо Мирослава Клосеа.

"Рекао сам Гецеу: 'Покажи да си бољи од Месија, можеш да решиш Светско првенство, имаш све могућности да то урадиш'. Имао сам добар осећај", открио је Лев.

Лев је одао признање и Јиргену Клинсману, којем је од 2004. године до 2006. године био помоћник на селекторском месту, а репрезентацију је преузео после Светског првенства у Немачкој.

"Почели смо овај пројекат пре десет година, а освајање титуле је резултат вишегодишњег рада, који је почео Клинсман. Константно смо напредовали, веровали и радили и ова група људи то заиста заслужује", рекао је Лев немачким медијима. 

Лев је оценио да су Немци на овом Мундијалу показали да су "најбољи, да су играли добар фудбал и да су момци развили тимски дух који је невероватан".

Аргентински селектор Алехандро Сабеља одао је признање Немачкој, али и својим играчима, истакавши да је одиграна "напорна и равноправна утакмица".

"Они су имали више лопту у ногама, али ми смо имали више оштрине, више шанси. Недостајала је само ефикасност. Имали смо дан мање за одмор и једина ствар коју могу да урадим јесте да честитам мојим играчима. Урадили су нешто изванредно. Немачкој честитам на титули", казао је Сабеља.

Хавијер Маскерано, човек који је одушевио пожртвованошћу, признао је да су он и саиграчи тешко примили пораз у финалу.

"Туга и бол су неизмерни. Тешко нам је и жао нам је навијача. Дали смо све од себе, али нисмо успели. Имали смо велику прилику. Ипак, поносан сам на ову селекцију", рекао је Маскерано.

Многи сматрају да Лео Меси није заслужио да буде најбољи играч првенства, односно да су ту награду више заслужили други играчи. Ипак, Меси каже да га не занима награда јер није освојио трофеј са Аргентином.

"У овом тренутку награда ме уопште не занима. Важно је само подићи трофеј. Боли ме јер смо изгубили на овај начин. Били смо близу пенала... Мислим да смо мало више заслужили. Немци су контролисали лопту, али смо ми имали изгледније шансе", рекао је Меси.

Немачка је у Бразилу освојила четврту титулу планетарног шампиона, док је Аргентина остала на две.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара