Читај ми!

Несавладиви Фетел

Светски шампион Формуле Један возач Ред була Себастијан Фетел победио је данас на првој Великој награди Индије и забележио 11. победу у сезони изједначивши тако рекорд Михаела Шумахера.

Фетел је водио од старта до циља кроз који ј прошао за један сат, 30 минута и 35 секунди а место на подијуму освојили су и Џенсон Батон из Мекларена и Фернандо Алонсо из Ферарија.

Пошто је питање шампиона решено у пласману возача и конструктора најзанимљивије је надметање за место вицешампиона које је утврдио Батон јер је на стази Буд поред Њу Делхија освојио друго место и увећао предност у односу на Алонса који је трећи и Вебера на четвртом месту.

Занимљиво је да је пласман прва четири возача на данашњој трци истоветан са позицијама на прва четири места табеле возача. Фетел је убедљиво први а за њим следе: Батон, Алонсо и Вебер.

Хамилтон који заузима пето место на табели био је данас осми а поново је на стази имао инцидент са Фелипеом Масом из Ферарија због кога је морао ванредно у бокс на поправку. Маса је после судара морао да одустане а двојици возача је ово већ трећи инцидент за редом на тркама Формуле Један. Они су после Велике награде Јапана разменили оштре речи и критике.Возачи Форс Индије заузели су девето и 13. место а домаћи возац Нарајен Картикејан који вози за Испанију заузео је 17. место пред својом публиком

 

Возачи Мерцедеса Михаел Шумахер и Нико розберг заузели су пето и шетсо место а бодове су још освојили Хамилтон, Аиме Алгерсуари из Испаније, Адријан Зутил из Форс Индије и пилот Заубера Серђо Перез.

Фетел је победом у Индији освојио 11. трку у сезони и изједначио се са седмоструким шампионом света Михаелом Шумахером који је исто толико победа у сезони забележио као возач Ферарија 2002. године.

До краја шампионата предстоје још трке у Абу Дабију и Бразилу па ће Фетел имати прилику да обори рекорд легендарног земљака.

Поредак возача у шампионату Формуле 1 после трке у Индији

1. Себастијан Фетел 374
2. Јенсон Буттон 240
3. Фернандо Алонсо 227
4. Марк Вебер 221
5. Луис Хамилтон 202
6. Фелипе Маса 98
7. Нико Розберг 75
8. Михаел Шумахер 70
9. Витали Петров 36
10. Ник Хајдфелд 30
11. Адриан Зутил 28
12. Камуји Кобајаши 27
13. Аиме Алгесуари 16
14. Пол Ди Реста 21
15. Себастиан Буеми 15
16. Серђио Перез 14
17. Рубенс Барикело 4
18. Бруно Сена 2
19. Пастор Малдонадо 1

Поредак конструктора
1. Ред Бул 595
2. Мекларен 442
3. Ферари 325
4. Мерцедес 145
5. Рено 72
6. Форс Индија 51
7. Заубер 41
8. Торо Росо 41
9. Њилијамс 5

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара