Србија рели 2011.

Илијев пети пут

Бугарска посада у саставу Димитар Илијев и Јанакиј Јанакијев, у Шкоди Фабији, триумфовали су на овогодишњем, 44. Србија релију. Била је то пета победа Илијева и Јанакијева на најпрестижнијем аутомобилском такмичењу у нашој земљи.

Доминацију Бугара потврдили су Петар Ђошев и Димитар Спасов у Пежоу 207 који су били други, али и победници из 2008. Крум Дончев и Петар Јорданов, такође у Пежоу 207 који су били на трећој позицији.

Румун Марко Темпестини и сувозач Дорим Тулпеа били су четврти, док је наш Владан Петровић био на одличном петом месту и најбоље је пласирани возач Србије на овогодишњем такмичењу. Петровић се у својој Субару Импреци вратио на стазу након паузе од готово годину дана.

Овогодишњи, 44. Србија рели, у званичном је календару Светске Аутомобилске Федерацие и бодован је за Европски Куп Исток, трофеј Централноевропске зоне, али и за националне шампионате Србије и Бугарске.

У Европском Купу исток подела бодова била је идентична као и у генералном пласману. На старту се појавило 36 екипа, а рели се возио, као и претходне године, на територији Ваљева, Дивчибара и Београда, односно на Кошутњаку и Авали.

Возило се укупно 15 брзинских испита у два дана, а у само два брзинца најбоља посада Илијев - Јанакијев није била најбржа.

У једном од тих брзинских испита најбољи је био наш Војислав Лекић у Мицубиши Лансеру био је најбржи и потврдио да се налази у сјајној форми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво