Читај ми!

Батонов плес по киши

Џенсон Батон победник драматичне, кишом натопљене Велике награде Канаде. Фетелов болид склизнуо удесно на километар два пред циљем и отворио врата победе Меклареновом возачу, који је, претходно чак пет пута био у боксу и успео да се судари Хамилтоном и Алонсом.

Најбоља реклама за Формулу 1, трка за Велику награду Канаде у потпуности је испунила очекивања, посебно Меклареновом возачу Џенсону Батону, који је после силних мука и готово филмске драме успео да претекне Себастијана Фетела у последњем кругу и заслужи право да остале испрска шампањцем.

Трка је била заиста драматична, јер су на стазу у чак пет наврата излазила сигурносна возила, у народу познатија као "пејс кар", док је цео циркус на два сата био заустављен због кише. Победник се, на путу до подијума, у чак пет наврата заустављао у боксу, а кажњен је због "брзања" док је на стази био "пејс кар".

"Заиста не знам шта да кажем... Инцидент са Луисом... Ништа нисам видео и већ сам му се извинио.  Битка је тада и почела. Форсирао сам и на крају успео да пређем Себастјана... Ово је моја најбоља трка у животу", рекао је Батон после трке.

Фетел није био тако расположен.

"Уопште није забавно када добијену трку препустите другом", рекао је Фетел, тренутно водећи у генералном пласману са 60 бодова испред Батона.

Трка, коју су већ прозвали најспектакуларнијом у последњих неколико година, почела је по натопљеној стази, а на прва велика узбуђења чекало се свега пет кругова, пошто је Хамилтон прво ударио у Марка Вебера, који се од удара окренуо.

Наставак драме уследио је три круга касније, када је Хамилтон покушао да претекне Батона, који није претерано марио за клупског колегу, па га је "стиснуо" уз ограду, а са оба болида су полетеле крхотине.

"Шта овај ради", вриснуо је Батон у радио, пошто очигледно није видео Хамилтона, који је после овог инцидента одустао.

Шпански херој Фернандо Алонсо је био опасан само до шестог круга, када је покушао да нападне Фетела, који је одмах након тога нестао из Алонсовог видокруга. У 37 кругу, Шпанац је одустао после судара са... Џенсоном Батоном.

Батон се у 40 кругу налазио на последњем месту, да би захваљујући добром избору гума, храброј вожњи и чињеници да се захваљујући судару Ника Хајнфелда и Камуија Кобајашија на 12 кругова до краја нашао на четвртом месту.

У последњи круг је ушао са мање од секунде заостатка за Фетелом који је направио грешку и дозволио Батону да га претекне.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се