Раиконен се спрема за Грчку

Раиконен поново вози рели. Финац направио двомесечну паузу, али се спрема за наступ на такмичењу у Грчкој. Припреме обављене у Француској. Возач и екипа очекују бар пето место и убеђени су да ће моћи да одговоре захтевима напорне трке.

Кими Раиконен ће се вратити дужностима у WRC каравану и наступиће на релију Грчке, готово два месеца након последње вожње, када је у Јордану освојио шесто место. Бивши шампион Формуле један, од тада је учествовао у тркама NASCAR серије. Финац је почео припреме за Акрополис Рели, тестирајући "ситроен" на путевима у Француској, где је покрио око 150 километара тренинга.

Беноа Ножије, менаџер "Ситроена" и компаније која је одговорна за Раиконенов аутомобил, рекао је, након поменутих тестова, да је задовољан припремама и приликом коју ће Раиконен имати у Грчкој.

"Били смо веома задовољни Кимијевим наступом у Јордану. Он сада има добре шансе у Грчкој. Нашли смо пут сличан оном на ком ће се возити наредни рели. Нема сумње да ће бити тешко, али не толико за возаче, колико за аутомобиле. Први дан ће бити веома дуг и имаћемо минималне прилике за сервис. Међутим, Кими није више почетник у релију и верујем да ће се изборити са таквом ситуацијом", изјавио је Ножије.

Сам Раиконен описао је претходни наступ, у Јордану, као најбољи који је имао у релију. Нада се да ће следеће недеље стићи бар до петог места.

"Побољшали смо вожњу и све смо бољи. Мој једини прави циљ је напредак у Светском рели шампионату", изјавио је "ледени Финац".

Рели у Грчкој биће његов четврто, од планираних десет, појављивања у WRC серији. Тренутно се налази на деветој позцији са освојених 18 поена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара