Читај ми!

Траже већу безбедност

Актуелни и бивши шампион Формуле један, Себастијан Фетел и Џенсон Батон, захтевају од организатора тог такмичења да унапреде мере безбедности током трка.

На тренингу за Велику награду Монака, вожену прошле недеље, удес су доживели Нико Розберг, Витантонио Лиуци и Серхио Перес, који је најгоре прошао пошто је због повреде ноге морао у болницу.

"Такве ствари су позив на будјење и морамо да се потрудимо да извучемо поуке из њих", рекао је Фетел а пренела агенција АП.

Најмлађи шампион у историји Формуле један додао је да би возачи повремено сами морали да дају предлоге како да се заштите током трка.

"Трке су наш посао и понекад морамо сами да кажемо где је добро проширити стазу или да дамо сличан савет у интересу сопствене безбедности. То се посебно односи на стазе у Монаку и Сингапуру", казао је Фетел.

Перез је удес доживео на излазу из тунела, када је изгубио контролу над возилом и ударио у заштитну ограду после чега је дошло до превртања.

Сличну несрећу на трци у Монте Карлу имао је Џенсон Батон, 2003. године.

"Тај део стазе је веома компликован да би се учинило нешто по питању безбедности возача. Велика награда Монака је специфична пошто је улична трка. Учињен је одредјени напредак на побољшању сигурности, али потребно је наћи решење да актери трке буду потпуно безбедни", оценио је Батон.

Перес је јуче пуштен из болнице у Монаку, а у саопштењу његовог тима Заубер наводи се да возач из Мексика очекује да буде спреман већ за наредну трку, 12. јуна у Монтреалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара