Читај ми!

Леб добио трилер у Аргентини

Себастијан Леб, уз доста среће, освојио рели Аргентине. Ожије био близу победе, али направио неопростиву грешку и такмичење завршио као трећепласирани. После шест комплетираних релија, Леб има 13 бодова предности у односу на Хирвонена.

Пред почетак последњег дана такмичења, ништа није наговештавало да би Себастијан Леб могао и шести пут у каријери да буде најбољи на релију Аргентине. Актуелни шампион добио је другог дана казну од 60 секунди, пошто је раније дошао на промену распореда по ком ће стартовати возачи, а његов клупски колега Ожије имао је 47,7 секунди предности.

Чинило се да је други возач Ситроена створио сасвим довољну залиху времена, на само четири испита до краја. Чак и да је последњи сет стаза завршио на петом месту, његова победа не би долазила у питање. Ипак, на етапи која је отварала дан, Француз се, као и у Мексику, преврнуо, знчајно оштетио управљање и тако отворио Лебу пут до највишег места на победничком постољу.

На три етапе до краја и без права на сервис, Ожијеова предност се брзо топила. У том тренутку и Мико Хирвонен из „Форда" успео је да искористи његов кикс и заврши такмичење као другопласирани.

„Ово је потпуно невероватно, јер сам мислио да нема шансе да победим, после казне коју сам добио у петак. Иако су и други имали велике проблеме, морам да кажем да је ово био доста тежак рели. Ипак, победа је заслужна што се сада веома добро осећам", изјавио је Леб.

Хирвонен је у четири завршна „брзинца" кренуо као другопласирани. Пао је на треће место, али га је грешка Ожијеа вратила на друго место у укупном пласману.

„Резултат је добар када завршите такмичење на подијуму. Међутим, укупно гледано, ово није био добар викенд за нас, пошто сам имао компликације са мотором и нисам успео да будем довољно брз", рекао је након релија Хирвонен.

Испит који се бодује припао је Петеру Солбергу, који је Аргентину завршио на четвртом месту. Норвежанин Остберг био је пети, домаћи возач Виљагра шести, док је Латвала седмим местом донео Форду бодове, који ће бити доста важни у тимској борби за титулу.

Себастијан Леб укупно је скупио 126 бодова, други у генералном пласману је Мико Хирвонен (113), трећи Себастијан Ожије (96), четврто место заузима Јари Мати-Латвала (74), док је на петој позицији Петер Солберг (61). Следећи на програму је „Рели Акрополис", који ће се возити у Грчкој, од 16. до 19. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се