Фетел поново најбржи

Фетел је победио на шестој трци у сезони и тако потврдио своју доминацију у најбржем циркусу. Науличној трци у Монте Карлу Немац је иза себе оставио Фернанда Алонса у Ферарију и Џенсона Батона из Мекларена. Изузетно узбудљива трка на уским градсим улицама. Трка у 72. кругу била прекинута на 20 минута због инцидента на стази.

Фетел је до победе дошао за два сата, девет минута, 38 секунди и 37 стотинки. Друго место заузео је возач Ферарија Фернандо Алонсо, са 1,13 секунди заостатка за победником, док је трећи кроз циљ прошао Џенсон Батон из Мекларена са 2,37 секунди заостатка.

Четврти је био Марк Вебер из Ред Була, пето место заузео је Камуи Кобајаши из Заубера, док је шести био возач Мекларена Луис Хамилтон. Бодове су још освојили Адријан Сутил из Форс Индије, Ник Хајдфелд из Реноа, возач Вилијамса Рубенс Барикело и Себастијан Буеми из екипе Торо Росо.

Трка је у 72. кругу, шест кругова пре краја, била прекинута због инцидента на стази, али је након 20-минутне паузе настављена. Фетел је за то време заменио гуме, па му у наставку није био потребан одлазак у бокс, након чега је рутински привео трку крају. Фетел и Ред Бул су ризиковали пошто је Немац у последњих 15 кругова возио са истрошеним гумама, али је и поред тога успео да одбије нападе Алонса и Батона.

"Скоро 20 кругова сам био под великим притиском због Фернанда и Џејсона, из круга у круг су ми се приближавали", рекао је Фетел. Фетел је пети пут ове сезоне кренуо са пол позиције, добро је стартовао задржао прво место и већ у четвртом кругу имао је 4,4 секунде предности над Батоном.

Батон је отишао у бокс у 15. кругу а у наредном Фетел и Вебер, али су се непредвиђено задржали у боксу, па се Немац на стазу се вратио иза Батона који је у 25. кругу имао 13,1 секунд предности над Фетелом. У 34. кругу на стазу је изашао "сејфти кар" због инцидента у коме су учествовали Хамилтон и Маса. Фетел је изашао први, а иза њега Батон и Алонсо.

Батон је у 48. кругу отишао у бокс, али се на стазу вратио иза Фетела и Алонса. Шпанац је покушавао да искористи истрошене гуме Фетеловог Ред Була и обиђе га, али је Немац за 0,8 секунди био бржи.

У Фетелову корист ишао је инцидент на стази у 70. кругу, када је сигурносно возило поново изашло на стазу. У инциденту су учествовали Сутил, Алгуерсуари и Виталиј Петров, коме су лекари у болиду указивали помоћ, због чега су судије истакле црвену заставу и прекинуле трку.

Петров је наводно пао у несвест, али су га лекари повратили па је он свестан напустио стазу. Новинари на стази рекли су да се Рус жалио на повреду ноге. Трка је настављена после 20 минута, када су отклоњени сви делићи болида са стазе.

Возило се круг иза "сејфти кара", а у 74. кругу Хамилтон је ударио у Пастора Малдонада, због чега је под истрагом судија. Следећа трка у шампионату вози се 12. јуна за Велику награду Канаде у Монтреалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се