Читај ми!

Шумахер пред повлачењем

Седмоструки светски шампион Михаел Шумахер највероватније ће се повући из такмичења на крају сезоне, рекао је Џони Херберт, бивши возач Формуле један.

Шумахер се после трогодишње паузе вратио такмичењу 2009. године, али се у 23 трке ниједном није попео на победнички подијум, односно није био ни близу 92. победе у каријери.

"Он се није вратио у Формулу један да би био у средини табеле. Желео је поново да победјује и донесе успех Мерцедесу, али то се није догодило и био бих изненадјен ако би Шумахер одлучио да настави каријеру", рекао је Херберт британским медијима.

Херберт је истакао да Шумахерове године - 42 нису пресудан фактор, већ да су возачи Себастијан Фетел, Луис Хамилтон, Фернандо Алонсо, али и Шумахеров клупски колега Нико Розберг подигли такмичење на виши ниво.

"Чињеница је да он више није најбољи возач у такмичењу. Шумахер није изгубио вештину, него је нова генерација младих возача једноставно боља од њега. Сада је много виши ниво потребан за победу у Формули један, а он више не испуњава те услове", рекао је Херберт, који је током каријере победио у три трке Формуле један.

Британац је рекао и да би Шумахера требало да забрињава што га Розберг победјује у свакој трци, али и оценио да млади возачи више не страхују од седмоструког светског шампиона.

"Шумахер је у прошлости био веома брз на стази и његово присуство би готово натерало остале возаче да се помере у страну, или одустану од дуела. Али, то се више не догадја, а то видите по броју инцидената у којима је учествовао прошле и ове сезоне", рекао је Херберт.

Шумахер је прошлонедељну трку у Турској завршио на 12. месту, после судара за возачем Реноа Виталијем Петровим. Немач је после трке рекао да више не осећа "велико задовољство" док се трка.

Следећа трка у шампионату вози се 22. маја за Велику награду Шпаније, коју је Шумахер освајао шест пута, од којих четири узастопно, од 2001. до 2004. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара