Леб владар Сардиније

Себастијан Леб славио на Сардинији. Актуелни шампион има седам бодова предности у генералном пласману, испред другопласираног Хирвонена. Француски ас уписао 64. победу у каријери. "МИНИ" дебитовао шестим местом.

Себастијан Леб, возач „Ситроена", кренуо је у последња четири испита са предношћу од 28,3 секунде испред ривала у „Форду". Иако је још једном морао да чисти стазу, пошто је стартовао први, 37-годишњак је успео да остане у вођству до самог краја, што му је донело највише место на подијуму, на ком су се још нашли Хирвонен и Солберг.

"Водио сам скоро од почетка до краја и одрадио сам одличан посао. Мико (Хирвонен) ме је притискао добром вожњом и константно смо морали да ризикујемо. На неким местима смо изгубили време због тога што смо ишли први и чистили стазу, али смо то повратили на одређеним деоницама. Заиста је била тешка борба, али да нисам веровао у победу, сада не бих био овде где сам", изјавио је Леб.

Организатори су ретроспективно исправили грешку у мерењу времена, која се десила на 10. испиту, па је тако Хирвонен смањио предност водећег на 14 секунди, на нешто више од осам километара до краја релија.

Финац је био бржи од Леба, али не и довољно, јер је шампион завршио такмичење са предношћу од преко 11 секунди.

"Био је ово веома добар викенд. Иако смо имали проблема, срећан сам, пошто смо освојили испит који нам је донео три бода", рекао је Хирвонен.

Себастијан Ожије био је трећи, све до тренутка када је оштетио задњу осовину. Ово оштећење значајно је утицало на његову вожњу и возач „Ситроена" завршио је такмичење у Италији на четвртој позицији.

"МИНИ" је нову еру кренуо освојеним шестим местом, које је освојио Дани Сордо, иако је имао мање техничке потешкоће.

"Лепо је опет бити део WRC-а, посебно ако се зна да наш аутомобил има велики потенцијал", изјавио је Сордо.

Леб води у генералном пласману, са освојених 100 бодова, други је Хирвонен (93), трећи Ожије (81), четврти Латвала (68). Наредни рели возиће се у Аргентини, од 26. до 29. маја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара