Читај ми!

"Фолксваген" улази у WRC

"Фолксваген" биће део WRC шампионата од 2013. године. Одлучено да модел Поло буде узданица немачке компаније и очекује се да ће учешће у такмичењу донети велики маркетиншки успех.

На презентацији, одржаној на Сардинији у четвртак, "Фолксваген" је потврдио је да ће се укључити у WRC шампионат 2013. године, што је производ 18-месечног периода тестирања и развоја.

Немци ће развити WRC верзију популарног модела "Поло", који ће имати погон на сва четири точка и мотор од 1,6 литара, који је од ове сезоне уведен у светски шампионат. "Ситроен", "Форд" и, ускоро, "МИНИ", добиће новог конкурента, тако да ће такмичење у конкуренцији конструктора поново добити на занимљивости.

"WRC је врхунац релија. Циљ такмичења је да се види ко је најбољи на свету, а Фолксваген је један од највећих ауто брендова на планети. И "МИНИ" се укључује у такмичење, тако да се јасно може видети да ће будућност релија бити светла. Све се своди на иновацију - било да је спортска, техничка или промотивна. Налазимо нове начине да дођемо до фанова, нове начине развоја спорта и технологије и све се то поклапа са уласком 'Фолксвагена' у такмичење", рекао је извршни директор и промотер WRC-а Сајмон Лонг

Од како је представљен пре две године, "Поло" је постао један од најпродаванијих модела у Европи, што доказује и бројка од преко 500,000 продатих јединица. "Поло" се производи у фабрикама у Европи, Русији, Јужној Африци, Индији и Бразилу, а намера немачке компаније је да овај модел постане најуспешнији мали аутомобил на свету.

"За две године 'Поло' ће постати светски бренд. WRC је глобална платформа и ово је један од најважнијих разлога што смо се прикључили релију. Свих 13 трка, на четири континента донеће нам велики маркетиншки утицај. Такмичење се преноси у више од 80 земаља и мислим да преко 500 милиона људи прати WRC. Ово је тек почетак, очекујемо много тога", рекао је шеф маркетинга "Фолксвагена" Лука де Мео.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара