Читај ми!

Историјска победа Ожијеа

Себастијан Ожије ушао је у историју. Први је возач који је однео максималан број бодова (тријумф на релију и најбоље време на специјалном испиту који доноси бодове), али је забележио и победу са најмањом разликом у историји релија. У генералном пласману први Леб, други Хирвонен, трећи Ожије.

Јордан 2011 почео је одлагањем прве етапе, али ипак се завршио успешно. Резултат је победа са најмањом разликом у историји Светског рели шампионата, а победник је Себастијан Ожије у Ситроену ДС3 , који је поразио Јари-Мати Латвалу (Форд Фиеста РС) за само два десета дела секунде!

Себастијан Ожије је у петак био најбржи, што је последњег дана била отежавајућа околност за Француза. Јари-Мати Латвала искористио је овакву ситуацију и серијом добрих резултата на брзинским испитима смањио заостатак у односу на Ожијеа на само 19 секунди до последњег сервиса. Финац није пропустио шансу која му се указала, па је после подне забележио три најбржа времена, и пред специјални испит који доноси бодове (Power stage) прешао у вођство, са само 5 десетинки разлике.

На последњем брзинском испиту, Себастијан Ожије је био најбржи, са 0,7 секунди предности испред Латвале, што значи да је Француз победник релија Јордан, са најмањом разликом у историји Светског рели шампионата (0,2 сек). До сада је најмања разлика била 0,3 секунде, између Маркуса Гронхолма и Себастиена Леба, на релију Нови Зеланд 2007. године. Ожије је из Јордана однео 25 бодова за победу, плус 3 бода за победу на специјално бодованој стази.

Себастјан Леб у Јордану није могао да пронађе прави ритам, па је морао да се задовољи трећом позицијом. Мика Хирвонен је последњег дана дошао на четврто место. У томе му је помогао Петер Солберг, који је после подне послао свој Ситроен ДС3 ван стазе. Због хаварије норвешког возача, профитирао је Метју Вилсон. Кими Раиконен заузео је шесто место, након што је био осми у Шведској, односно седми у Португалу.

У генералном пласману први је Себастијан Леб са освојена 74 бода, прати га Хирвонен (72), треће место заузима Ожије (69), док је четврти Латвала (66). Следећи рели возиће се у Италији, од 5. до 8. маја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара