Читај ми!

Леб очекује тежак рели у Јордану

Возач Ситроена Себастијан Леб верује да ће морати добро да се помучи како би од старта повео у предстојећем релију Јордана, који је прошле године попрви пут укључен календар најјачег рели такмичења.

Распоред релија померен је због кашњења тимских камиона, тако да ће трка у Јордану трајати два, уместо раније планирана три дана. Тимови су због тога имали имали више времена да смисле тактику и "манипулишу" новонасталим распоредом.

"Извршили смо пробу са изнамљеним аутомобилом, јер наш који користимо за анализу није стигао на време. Изнајмили смо велики аутомобил, који има погон на сва четири точка, тако да сам помало имао осећај да возим камион. Записивање података у таквим условима мало је теже у односу на уобичајени процес. Ипак, како је мени, тако је и осталима", изјавио је Леб.

Актуелни шампион нагласио је да промене услова овог релија сигурно никоме неће олакшати посао и додао да ће тим од самог старта кренути пуном снагом.

"Биће теже возити читав рели у само два дана. Бићемо други на стази првог дана, тако да од самог старта морамо бити максимално брзи. На тај начин нећемо изгубити превише времена за други дан", додаје Леб

Себастијан Ожије прошле године добио је временску казну, тако да је био први на стази последњег дана, док је Леб, водећи у том тренутку требало да стартује први. Клупски колега очистио му је пут и тако омогућио шампиону да лакше дође до бодова.

"Можда ће тактика мање одлучивати ове године због скраћења такмичења. Због тога ће возачи који стартују касније имати предност, као што је то увек случај на стазама комбинованим од земље и камења. Видећемо шта можемо учинити. Покушаћемо да останемо што ближе врху, али биће ово тешка трка за мене", закључује Леб.

Трећи овосезонски рели возиће се у Јордану, а излазак возача на прве испите заказан је за петак од 8.45.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара